Kreativna radionica za odrasle: Kaligrafija – umetnost lepog pisanja

14/02/2023

Kaligrafija – umetnost lepog pisanja

OPOVO, 14. februar 2023 – U okviru programa za odrasle Kreativnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo održana je kretaivna radonica posvećena učenju kaligrafije – umetnosti lepog pisanja. Radionicu je vodila Olga Reljić, a za učesnike su bili obezbeđeni kaligrafski instrumenti za pisanje.

Kaligrafija (od grčkog κάλλος [kallos] — “lepota” + γραφή [graphẽ] — “pisanje”) je umetnost lepog pisanja koja vodi poreklo iz Kine. Ona je dizajn i izrada slova sa širokim šiljatim instrumentom, četkom, ili drugim instrumentom za pisanje. Savremena definicija kaligrafske veštine je „umetnost davanja forme znakovima na izražajan, harmonistički i vešt način“.

Kaligrafija nastavlja i danas da se koristi i to za izradu grafičkog dizajna, logo dizajna, karti, menija, čestitki, pozivnica, pravnih dokumenata, diploma, poezije, vizitkarti i raznih prezentacija. Mnogi kaligrafi zarađuju svoja sredstva za život adresiranjem omota pozivnica za javne ili privatne događaje (uključujući i venčanja). Početni kaligrafski kursevi su namenjeni i deci i odraslima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

BENU Apoteka: Radno vreme za predstojeće praznike

Radno vreme za predstojeće praznike OPOVO, 29. april 2024 Apoteka BENU obaveštava svoje cenjene kupce o radnom vremenu koje će se primenjivati tokom predstojećih praznika. Sreda 1. maj: 8 – 15h Četvrtak 2. maj: 8 – 16h Petak 3. maj: 8 – 18h Subota 4. maj: 7 - 15h...

najnovije

najčitanije