Srcem kroz ravnicu: Popularna putopisna emisija snimana u Opovu (video)

04/02/2023

Popularna putopisna emisija snimana u Opovu

 

OPOVO, 5. februar 2023 – Popularna putopisna emisija Srcem kroz ravnicu konačno je stigla i do naše opštine. Ekipa emisije sa šarmatnim voditeljom, glumcem Slavišom Čurovićem, obišla je 2. i 3. februara Sakule, Opovo, Barandu i Sefkerin gde su uradili desetak priloga kojima će predstaviti našu sredinu.
Lokalnu samoupravu je predstavio predsednik opštine Miloš Markov, kulturnu ustanovu i baštinu direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarina Nikolić Ralić, čuveni ikonostas opovačke crkve protonamesnik opovski Željko Milovanov, birdwatching i ekoturizam Čeda Vučković.

Srcem kroz ravnicu, popularna putopisna emisija u Opovu; Foto/Glas Opova

Svoj rad i aktivnosti predstavile su udruženja žena Kreativa Sefkerin, Zlatne ruke Sakule i Aktiv žena Opovo, u Sefkerinu je snimljen prilog o kik boks klubu gde su govorili reprezentativac Srbije Uroš Janjić i trener kluba Stevan Stankov, dok je Srba Stanojev, poljoprivrednik iz Sakula pričao o stočarstvu i najavio manifestaciju Ovčarski dan.
Pored ostalog, bilo je reči i o vili Mis Helena, ali i Olimpijadi Milovanov, naše opovčanke, majke čuvenog svetskog naučnika Mihajla Pupina.
Naravno, sve je začinjeno ugostiteljstvom i kulinarstvom u čardi Opava i hotelu „Stari Banat“.
Slaviša Čurović dobro poznaje našu sredinu jer je proteklih godina snimao serije u Barandi i Opovu. Sa ovog snimanja nosi lepe utiske, a posebno ga je impresioniralo Sakule.
„Ja sam dolazio često u Barandu gde sam snimao „Žigosane u reketu“ i druge projekte sa Bjelogrlićem, a Opovo sam znao jer sam u hotelo i pre toga spavao i moram da kažem da je divan hotel i osoblje. Prvi put sam u Sakulama i ako se niko ne ljuti, meni je Sakule najlepše i nekako bajkovito izgleda. Ali sva ova sela su lepa, blizu Beograda i ja ih ne otkrivam već ljudi iz Beograda treba da ih otkriju i u to sam siguran“, poručio je Čurović.
Emitovanje emisije „Srcem kroz ravnicu“ u Opovu predviđeno je za 16. februar.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije