Srcem kroz ravnicu: Popularna putopisna emisija snimana u Opovu (video)

04/02/2023

Popularna putopisna emisija snimana u Opovu

 

OPOVO, 5. februar 2023 – Popularna putopisna emisija Srcem kroz ravnicu konačno je stigla i do naše opštine. Ekipa emisije sa šarmatnim voditeljom, glumcem Slavišom Čurovićem, obišla je 2. i 3. februara Sakule, Opovo, Barandu i Sefkerin gde su uradili desetak priloga kojima će predstaviti našu sredinu.
Lokalnu samoupravu je predstavio predsednik opštine Miloš Markov, kulturnu ustanovu i baštinu direktorka Opštinske narodne biblioteke Opovo Katarina Nikolić Ralić, čuveni ikonostas opovačke crkve protonamesnik opovski Željko Milovanov, birdwatching i ekoturizam Čeda Vučković.

Srcem kroz ravnicu, popularna putopisna emisija u Opovu; Foto/Glas Opova

Svoj rad i aktivnosti predstavile su udruženja žena Kreativa Sefkerin, Zlatne ruke Sakule i Aktiv žena Opovo, u Sefkerinu je snimljen prilog o kik boks klubu gde su govorili reprezentativac Srbije Uroš Janjić i trener kluba Stevan Stankov, dok je Srba Stanojev, poljoprivrednik iz Sakula pričao o stočarstvu i najavio manifestaciju Ovčarski dan.
Pored ostalog, bilo je reči i o vili Mis Helena, ali i Olimpijadi Milovanov, naše opovčanke, majke čuvenog svetskog naučnika Mihajla Pupina.
Naravno, sve je začinjeno ugostiteljstvom i kulinarstvom u čardi Opava i hotelu „Stari Banat“.
Slaviša Čurović dobro poznaje našu sredinu jer je proteklih godina snimao serije u Barandi i Opovu. Sa ovog snimanja nosi lepe utiske, a posebno ga je impresioniralo Sakule.
„Ja sam dolazio često u Barandu gde sam snimao „Žigosane u reketu“ i druge projekte sa Bjelogrlićem, a Opovo sam znao jer sam u hotelo i pre toga spavao i moram da kažem da je divan hotel i osoblje. Prvi put sam u Sakulama i ako se niko ne ljuti, meni je Sakule najlepše i nekako bajkovito izgleda. Ali sva ova sela su lepa, blizu Beograda i ja ih ne otkrivam već ljudi iz Beograda treba da ih otkriju i u to sam siguran“, poručio je Čurović.
Emitovanje emisije „Srcem kroz ravnicu“ u Opovu predviđeno je za 16. februar.

pročitajte još i

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Manifestacija održana pod kišobranima https://youtu.be/hvox67T-iQE SAKULE, 1. april 2023 – Nakon 27 godina morao je doći i taj kišni dan. Nažalost, ovu manifestaciju koju je skoro tri decenije pratilo lepo vreme, ove godine vreme nije poslužilo. Kiša koja je ceo dan...

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Od subote više nisu obavezne zimske gume Srbija, 31. mart 2023 Vozači u Srbiji od 1. aprila više nisu obavezni da imaju zimske gume na sva četiri točka, ako na kolovozu ima snega, leda i poledice, i koriste drugu zimsku opremu, a vulkanizeri zbog lepog vremena već...

najnovije

najčitanije