Narodni muzej Pančevo: Grupna izložba radova iz radionice Ljiljane Rivić – Oživeli snovi

24/01/2023

Grupna izložba radova iz radionice Ljiljane Rivić – Oživeli snovi

PANČEVO, 24. januar 2023 – U četvrtak, 26. januara (19:00 časova) u Narodnom muzeju Pančevo zakazano je otvaranje grupne izložbe radova iz radionice Ljiljane Rivić – Oživeli snovi.

Posle uspešnih izložbi u galeriji Singidunum i Kući Đure Jakšića u Kragujevcu grupna izložba radova Oživeli snovi iz ateljea Ljiljane Rivić gostuje i u Narodnom Muzeju Pančevo.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi dvadeset i tri autora u tehnici mozaika koji su nastali u prethodnih par godina na radionicama mozaika u ateljeu Ljiljane Rivić.

Na mozaicima koji su rađeni od prirodnog kamena i staklene venecijanske paste, predstavljeni sakralni ali i profani motivi

Ljiljana Rivić rođena je u Beogradu 1976.godine. Diplomirala je na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju u klasi profesora Zorana Mihailovića 2005.godine na zidnom slikarstvu. Master studije završava 2012. godine na istom fakultetu u klasi Zorana Mihailovića.

Njeni mozaici se mogu videti u mnogim sakralnim objektima Srbije i Crne Gore, a prvih sto kvadrata mozaika u Kripti Hrama Svetog Save izvela je sa svojom ekipom mozaičara.

Pored sakralnih mozaika,žizrazava se i kroz svoju poetiku sveta od izmišljene jave gde kamen približava boji i slika sa njim.

Član je ULUPUDS-a od 2009.godne. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Čitalački klub ONB Opovo: Veče poezije i „Godine vrana“

Veče poezije i „Godine vrana“ OPOVO, 23. april 2024 - Na sastanku čitalačkog kluba, sinoć je bila posebno lepa atmofera. Učesnice su recitovale poeziju i uživale slušajući. Čulo se mnogo lepih pesama, podsetilo na neke koje smo voleli i veče je pokrenulo nežna...

najnovije

najčitanije