Narodni muzej Pančevo: Grupna izložba radova iz radionice Ljiljane Rivić – Oživeli snovi

24/01/2023

Grupna izložba radova iz radionice Ljiljane Rivić – Oživeli snovi

PANČEVO, 24. januar 2023 – U četvrtak, 26. januara (19:00 časova) u Narodnom muzeju Pančevo zakazano je otvaranje grupne izložbe radova iz radionice Ljiljane Rivić – Oživeli snovi.

Posle uspešnih izložbi u galeriji Singidunum i Kući Đure Jakšića u Kragujevcu grupna izložba radova Oživeli snovi iz ateljea Ljiljane Rivić gostuje i u Narodnom Muzeju Pančevo.

Na izložbi će biti predstavljeni radovi dvadeset i tri autora u tehnici mozaika koji su nastali u prethodnih par godina na radionicama mozaika u ateljeu Ljiljane Rivić.

Na mozaicima koji su rađeni od prirodnog kamena i staklene venecijanske paste, predstavljeni sakralni ali i profani motivi

Ljiljana Rivić rođena je u Beogradu 1976.godine. Diplomirala je na Akademiji SPC za umetnost i konzervaciju u klasi profesora Zorana Mihailovića 2005.godine na zidnom slikarstvu. Master studije završava 2012. godine na istom fakultetu u klasi Zorana Mihailovića.

Njeni mozaici se mogu videti u mnogim sakralnim objektima Srbije i Crne Gore, a prvih sto kvadrata mozaika u Kripti Hrama Svetog Save izvela je sa svojom ekipom mozaičara.

Pored sakralnih mozaika,žizrazava se i kroz svoju poetiku sveta od izmišljene jave gde kamen približava boji i slika sa njim.

Član je ULUPUDS-a od 2009.godne. Živi i radi u Beogradu i Novom Sadu.

 

 

pročitajte još i

ONB Opovo: Nastavljaju se kreativne radionice za decu

ONB Opovo: Nastavljaju se kreativne radionice za decu

Nastavljaju se kreativne radionice za decu OPOVO, 5. februar 2023 – U okviru Kreativnog kluba Opštinske narodne biblioteke Opovo, od subote 4. februara nastavljene su kreativne radionice za decu. Kao i do sada, radionice se održavaju u dva termina za mlađu (11:00h) i...

najnovije

najčitanije