RHMZ: Tamiš, Nera, Zapadna Morava i Ibar, u porastu u naredna dva dana

22/01/2023

Tamiš, Nera, Zapadna Morava i  Ibar, u porastu u naredna dva dana

Beograd/Srbija, 22. januara 2023
(Tanjug) – Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je danas da će se na Savi kod Šapca vodostaj u naredna 24 sata kretati oko granice vanredne odbrane od poplava, a zatim će preći u manje opadanje.
Na Tamišu kod h.s. Jaša Tomić vodostaj će biti u porastu do 25. januara i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na Neri kod h.s. Kusić vodostaj će biti u porastu tokom 23./24. januara i prevazići će granicu redovne odbrane od poplava, navodi RHMZ.

Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama tokom 23./24. januara vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa, objavljeno je na sajtu RHMZ-a. Na Ibru sa pritokama tokom 23./24. januara vodostaji će biti u porastu i kretaće se iznad granica odbrane od poplava.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Opsada opovačkog parka zbog jedne sove

Opsada opovačkog parka zbog jedne sove

OPOVO, 2. februar 2024 – Poznato je da su Pečena slatina u Barandi i ribnjak u Sakulama zbog bogatstva biodiverziteta i ornitofaune popularne destinacije brojnih prirodnjaka i ornitologa iz cele Srbije. Međutim, poslednjih mesec dana posmatrači i fotografi ptica su...

Potamišje: Predeo izuzetnih odlika (video)

Potamišje: Predeo izuzetnih odlika (video)

Potamišje: Predeo izuzetnih odlika Projekat „Potamišje – bogatstvo biodiverziteta i značaj njegove zaštite“ podržan je i sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama...

najnovije

najčitanije