Plivanje za Časni krst: Bogojavljanski plašt i ove godine ponela Ivana Kostić (video)

19/01/2023

Bogojavljanski plašt i ove godine ponela Ivana Kostić 

OPOVO, 19. januar 2023 – „Svi ste danas pobednici zbog smelosti koje ste učinili“ poruka je opovačkog protonamesnika Željka Milovanova učesnicima plivanja za časni krst.

Po drugi put se na obali Tamiša u Opovu na Bogojavljanje održava ovaj događaj. Po završetku liturgije litija koju su predvodili najbolji učenici opovačke osnovne škole išla je od hrama do glavne plaže gde je i ove godine veliki broj građana ispratio događaj i ovacijama pozdravio plivače.

Bogojavljanska litija u Opovu 2023; Foto/Glas Opova

Nakon intoniranja nacionalne himne u izvođenju hora Osnovne škole „Dositej Obradović“ i osvećenja Časnog krsta, 23 plivača, među kojima su bile i dve devojke, dobilo je blagoslav, a zatim krenulo u vodu. U uzbudljivoj trci, muški članovi su i ovog puta postupili džentlmenski tako da je bogojavljanski plašt i ove godine ponela Ivana Kostić, koja se zahvalila sveštenstvu, lokalnoj samoupravi, plivačima i prisutnima na podršci.
Među najstarijim učesnicima plivanja je bio Miroslav Mitić koji je za naš portal izjavio da mu je čast da učestvuje na ovom događaju kojim se održava tradicija.
Protonamesnik Željko Milovanov se zahvalio pre svega učesnicima plivanja, ali i svima koji su pružili podršku da se ovaj događaj održi: lokalnoj samoupravi na organizaciji i logistici, lekarima Doma zdravlja Opovo, Vojvodina šume Opovo, Policijskoj stanici Opovo, Pekari M&N, Restoranu Boba, Hotelu „Stari Banat“, Aktivu žena Opovo, roniocima, kao i svim pojedincima koji su dali svoj doprinos.
Nakon dodele bogojavljanskih povelja litija se vratila u portu hrama gde je posluženo pecivo, kuvano vino i čaj.

Plivanje za Časni krst_2; Foto/Glas Opova

 


pročitajte još i

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi Opovo 7. februar 2023 Akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u sredu 13. februara u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu od 11:00 do 13:30h i u Zdravstvenoj ambulanti Sefkerin od 14:30 do 17:00h. Krv mogu dati sve zdrave...

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Održano još jedno predavanje pčelarima Opovo, 5. februar 2023 U Sali info centra juče je održano predavanje zainteresovanim pčelarima iz naše opštine. Tema je nosila naziv ,,Rojeva matica i druge urbane legenda Balkaskog pčelarstva”, a predavanje je održao pčelar iz...

najnovije

najčitanije