Priprema božićne pečenice u Opovu: U Kertizu 12 pečenica na ražnjevima (video)

06/01/2023

U Kertizu 12 pečenica na ražnjevima 

OPOVO, 06. januar 2023 – Kao i prethodne dve i po decenije u opovačkom naselju Kertiz kolektivno se sprema božićna pečenica na uglu ulica Prvo novo naselje i Branka Radičevića. Pored akcijaša koji peku prasiće i jagnjiće, ovaj događaj privlači veliki broj posetilaca, ne samo iz Opova, već i iz drugih mesta naše opštine.
Kertizanci su dobri domaćini pa je tu bilo i posluženje u duhu Badnjeg dana i posta – pečena riba, pita od krompira i kupusa, turšija i naravno kuvano vino i rakija.

U Kertizu 12 pečenica na ražnjevima; Foto/Glas Opova

Na događaju su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, pomoćnik predsednika opštine Nebojša Kovačević, savetnik predsednika opštine Žika Nestorović i predsednik Skupštine opštine Opovo Nenad Josić.
Žika Nestorović je istakao značaj održavanja običaja i pre svega druženja i dobrokomšijskih odnosa, i preneo pozdrave predsednika opštine koji zbog obaveza nije bio u mogućnosti da prisutvuje ovom događaju.
Ove godine u Kertizu je bilo 12 ražnjeva, a običaj je da se pečenica – prase ili jagnje, priprema na Badnji dan, a poslužuje se na Božić.

pročitajte još i

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Manifestacija održana pod kišobranima https://youtu.be/hvox67T-iQE SAKULE, 1. april 2023 – Nakon 27 godina morao je doći i taj kišni dan. Nažalost, ovu manifestaciju koju je skoro tri decenije pratilo lepo vreme, ove godine vreme nije poslužilo. Kiša koja je ceo dan...

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Od subote više nisu obavezne zimske gume Srbija, 31. mart 2023 Vozači u Srbiji od 1. aprila više nisu obavezni da imaju zimske gume na sva četiri točka, ako na kolovozu ima snega, leda i poledice, i koriste drugu zimsku opremu, a vulkanizeri zbog lepog vremena već...

najnovije

najčitanije