Sakule i Baranda: Novogodišnje aktivnosti učenika

29/12/2022

Novogodišnje aktivnosti učenika

 

Novogodišnja euforija nikako ne može zaobići decu. Svi učenici iz Barande i Sakula sa svojim nastavnicima i učiteljicama su uoči zimskog raspusta sproveli u delo brojne primerene a raznovrsne aktivnosti. Ono što se od zaposlenih u školi očekuje a što je i održano, je crtanje i slikanje na temu predstojećih praznika, kao i pisanje sastava; šta očekuju od Deda Mraza ili od Nove godine.

Svi đaci su imali mogućnost da pišu i pesme, da kreiraju izuzetne novogodišnje ukrase i njima okite odeljenjsku jelku i učionicu, da gledaju crtaće  ili slušaju muziku sa novogodišnjom temom, organizuju ples ili likovnu izložbu.

Učestvovanjem na novogodišnjim karaokama i školskom bazaru, đaci su dodatno iskazali svoje talente, pevanjem i kroz rad u kreativnim radionicama, tokom kojih su pravili novogodišnje čestitke, igračake, ukrase i slično.

Kako bi dodatno ulepšali praznike, koji nam svima predstoje, i učinili kraj prvog polugodišta nezaboravnim, đaci učiteljice Nade Kljajić  iz III-2 odeljenja, su odlučili da i ove godine za svoje drugove iz zabavišta i škole, kroz igru i pesmu, odigraju autorsku novogodišnju dečiju predstavu, pod nazivom „Nova godina“.

Priliku i sreću da prikažu svoju predstavu i drugovima iz matične škole „Zoran Petrović“ u Sakulama, su dobili, zahvaljujući direktoru škole, Draganu Andrejiću, koji im je obezbedio bezbedan prevoz.

Iz svega ovoga se jasno može zaključiti, da se škola tokom cele školske godine, izuzetno trudi i vredno dokazuje, da pored redovnih, planiranih nastavnih časova, realizuje i brojne nenastavne, (najčešće) volonterske aktivnosti. Na taj način svi zaposleni u OŠ „Zoran Petrović“ i IO „Olga Petrov“ iskazuju koliko su posvećeni svim đacima bez razlike, ne bi li im u školi bilo što prijatnije i udobnije.

Zato je neophodno da se i dalje nastavi pozitivna podrška i saradnja sa svima iz opštine Opovo, a najviše sa roditeljima. Srećna Nova godina! (N.K.)

 

Nova godina je došla,
stara neka ide.
Sreća neka raste
svi neka je vide!

Zagrli snažno
nekoga kraj sebe
dok sneg veje, veje
srce da ne zebe!“

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije