Nagradna igra; Novina u igri “Uzmi račun i pobedi”

25/12/2022

Nagradna igra: Novina u igri “Uzmi račun i pobedi”
Srbija, 25. Decembar 2022
Građani Srbije od danas će moći da skeniraju račune za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi”, čija je vrednost 1,7 miliona evra, rekao je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali.

On je, najavljujući početak te nagrade igre, rekao da će građani od danas moći da skinu aplikaciju za mobilne telefone za skeniranje QR kodova računa.

Umesto standardnih koverata, kako je rekao, od sada će se prilikom učestvovanja u igri, koristiti QR kodovi koji će moći da se skeniraju mobilnim telefonom putem aplikacije, a shodno novom sistemu fiskalizacije.

Aplikacija je prilagođena za sve mobilne telefone, a građani se, prilikom skidanja aplikacije mogu registrovati tako što će ostaviti svoje podatke. Putem jedne aplikacije moguće je napraviti pet pojedinačnih naloga sa kojeg se skupljaju računi za učešće u nagradnoj igri.

“Ovo radimo da bismo podigli svest građana, da se sa nama zajedno bore protiv sive ekonomije. Novina je što je svaki račun zapravo tiket”, rekao je Mali.

Mali je rekao da je novina to što ne postoji ograničenje u iznosu računa koji se skenira, kao što je to bilo prethodne godine kada je najmanji iznos računa morao da bude 100 dinara. Prvo izvlačenje nagrađenih obaviće se 28. januara, a drugo 25. februara.

Nagrada ove godine iznosi 1,7 miliona evra, odnosno kako je Mali rekao vrednost 10 stanova.

 

pročitajte još i

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Manifestacija održana pod kišobranima https://youtu.be/hvox67T-iQE SAKULE, 1. april 2023 – Nakon 27 godina morao je doći i taj kišni dan. Nažalost, ovu manifestaciju koju je skoro tri decenije pratilo lepo vreme, ove godine vreme nije poslužilo. Kiša koja je ceo dan...

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Od subote više nisu obavezne zimske gume Srbija, 31. mart 2023 Vozači u Srbiji od 1. aprila više nisu obavezni da imaju zimske gume na sva četiri točka, ako na kolovozu ima snega, leda i poledice, i koriste drugu zimsku opremu, a vulkanizeri zbog lepog vremena već...

najnovije

najčitanije