Opovo: Održana ponoćna božićna misa u crkvi Svete Elizabete

25/12/2022

Održana ponoćna božićna misa u crkvi Svete Elizabete

OPOVO, 25. decembar 2022 – Sveta božićna misa „ponoćka“ održana je u crkvi Svete Elizabete ugarske u Opovu.

Okupljeni u molitvi, katolički vernici koji Božić proslavljaju po gregorijanskom kalendaru dočekali su najradosniji hrišćanski praznik.

U božićnoj poslanici beogradski nadbiskup Ladislav Nemeta ističe da Isusove reči ni danas nisu izgubile svoju validnost i istinitost.

„Laž koja nam truje osobni život i društvo je namerna, iza nje stoji onaj, ili oni koji po svaku cenu žele da unište naše međuljudske odnose, koji po svaku cenu žele da zavade ljude dobre volje, da poremete naše živote, da nas potaknu na svađe i mržnju. U ovoj stvarnosti, u svetu krhke ljubavi, želimo ovih dana posebno obratiti pažnju na ovaploćenu Božansku ljubav i iz nje učiti kako je moguće i vredno paziti jedni na druge, poštovati i voleti jedni druge, te težiti mirnom suživotu“, poručio je Nemet.

Na misi su prisustvovali sveštenici Srpske pravoslavne crkve, kao i predsednik opštine Miloša Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov. Markov je tom prilikom još jednom svim katoličkim vernicima čestitato božićne i novogodišnje praznike.

Božićna misa u Opovu; Foto/Glas Opova

 

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije