Prosveta: Seminar za nastavnike srpskog jezika i književnosti

18/12/2022

Seminar za nastavnike srpskog jezika i književnosti

PANČEVO, 17. decembar 2022 – U Pančevu, u Gradskoj biblioteci, održan je seminar od javnog značaja na temu ,,Prevazilaženje problema u nastavi srpskog jezika u različitim modulima”. Predavači su bili profesori sa Filološkog fakulteta u Beogradu, prof. dr Zona Mrkalj, prof. dr Vesna Lompar, prof. dr Slavko Petaković i doc. dr Katarina Begović.

Seminar je održan u organizaciji Podružnice za srpski jezik i književost opština Pančevo, Kovačica i Opovo; a seminaru su pored nastavnika iz pomenutih opština, prisustvovali i nastavnici srpskog jezika i književnosti iz Podružnice za srpski jezik i književnost opština Vršac, Bela Crkva, Plandište i Kovin. Seminaru je prisustvovalo 45 nastavnika srpskog jezika osnovnih i srednjih škola.

Organizaciju su u velikom potpomogle društveno odgovorne firme „Domaće kiflice“ i „Vlasina voda“, a pre svega Gradska biblioteka Pančevo i njen direktor Dejan Bosnić, koji je uvek spreman da izađe u susret i ponudi prostor biblioteke i potrebnu opremu za realizaciju seminara.

Svi učesnici seminara su istakli da je ovakav vid seminara izuzetno koristan i potreban, kako bi se od strane Društva za srpski jezik pomoglo nastavnicima u prevazilaženju problema na koje se nailazi u konkretnom radu.

D.Burnać

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

Poziv učesnicima ratova za prijavu u udruženje

OPOVO,14. jun 2024 Udruženje boraca ratova 91 – 99 „Banat“ iz Opova poziva sve učesnike ratova da podnesu zahtev za konačni status u opštini Opovo gde je od dokumentacije potrebna lična karta i vojna knjižica. Sticanjem ovog statusa dobijaju se određene beneficije,...

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

Poziv za učešće na Festivalu mentalnog zdravlja 2024.

PANČEVO, 10. jun 2024 - Zavod za javno zdravlje Pančevo i Udruženje „Pneuma“ Kreativni kolektiv pozivaju zainteresovane ustanove, nevladine organizacije, udruženja i pojedince da se pridruže u kreiranju programa i organizovanju događaja u okviru Festivala mentalnog...

najnovije

najčitanije