Pokrajinska vlada: Mirović uručio novčane nagrade i priznanja najtalentovanijim učenicima u Vojvodini

16/12/2022

Mirović uručio novčane nagrade i priznanja najtalentovanijim učenicima u Vojvodini

 

NOVI SAD, 15. decembar 2022 – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je nagrade „Talenti 2022“ najuspešnijim darovitim učenicima i njihovim mentorima sa teritorije AP Vojvodine za vrhunske rezultate koje su postigli na takmičenjima u zemlji i inostranstvu u oblastima nauke, tehnike, umetnosti i jezika tokom školske 2021/2022. godine.

Ove godine je osmoro darovite dece dobilo specijalne nagrade s novčanim iznosom, njih 77 dobilo je diplome s pojedinačnim novčanim nagradama, a nagrađena su i dva hora i jedan školski orkestar. Diplome i novčane nagrade dobilo je 75 mentora, a dodeljene su i pohvale za 258 učenika.

Zahvalnost za uspehe koje su ova darovita deca do sada ostvarila, prema Mirovićevim rečima, dugujemo njihovim roditeljima koji su ulagali u njih, trudili se i borili zajedno sa njima.

„Zahvalnost dugujemo i vašim nastavnicima, koji su imali vere i podsticali vas da dođete do rezultata kojima se danas  ponosimo. Ali pre svega, zahvalnost dugujemo vama – najboljim, najtalentovanijim učenicima“, naglasio je Mirović.

Predsednik je podsetio na to da se nagrada talentovanim učenicima dodeljuje više od dve i po decenije, te da za to vreme iz godine u godinu svedočimo tome da se u njih mora više ulagati, i da je to princip koji moramo negovati u životu i radu.

Mirović je dodao da danas, prebirajući po našoj tradiciji i sećanju, govorimo o svima onima koji su postizali velike rezultate i dosezali visine u učenju i razvoju, onima koji su stvorili sve ono što nas okružuje, gradili škole, delovali u javnom životu, umetnosti, književnosti.

„Neki od njih su dobitnici ovih priznanja minulih decenija, neki nisu, ali su uspeli da se ugrade u temelje svega onoga što je danas najviša vrednost naše zajednice. Uveren sam da ćete slediti njihov put i da ćemo za neko vreme govoriti o vama,  kao o najuspešnijim ljudima, školovanim, obrazovanim, dostojanstvenim i časnim, koji će voditi naše društvo u budućnosti“, rekao je predsednik Mirović.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

Kampanja „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“

OPOVO, 29. novembar 2023 – Povodom međunarodne Kampanje „16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama“, zaposlene i zaposleni u lokalnoj samoupravi organizovali su simboličnu akciju na opovačkom mostu gde je u Tamiš bačeno 26 narandžastih cvetova (gerbera)....

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara

Sutra isplata pomoći penzionerima od po 20.000 dinara BEOGRAD, 29. novembra (Tanjug) - Penzionerima, korisnicima privremene naknade - invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci - korisnicima privremene...

OŠ Dositej Obradović: Prva slikovnica iz školske biblioteke

OŠ Dositej Obradović: Prva slikovnica iz školske biblioteke

Prva slikovnica iz školske biblioteke OPOVO, 28. novembar 2023 - Učenici prvog razreda, sa svojim učiteljicama, Snežanom Jeminović i Jasminom Kostić Josić, posetili su biblioteku OŠ „Dositej Obradović“ Opovo. Zvanično su postali članovi  školske biblioteke! Sa...

najnovije

najčitanije