Lokalna samouprava: Ove godine dodeljeno 20 šporeta za socijalno ugrožena domaćinstva (video)

07/12/2022

Ove godine dodeljeno 20 šporeta za socijalno ugrožena domaćinstva

Opovo, 7. decembar 2022
Pored akcije raspodele zimskog ogreva, lokalna samouprava je sprovela još jednu akciju u okviru aktivne socijalne politike na teritoriji Opštine Opovo. U pitanju je nabavka i raspodela šporeta za grejanje i kuvanje. Lokalna samouprava je raspisala javni konkurs, i za ovu priliku formirana je stručna komisija koja je izvršila bodovanje i napravila rang listu, tako da je šporete dobilo 20 domaćinstava. Akciju u Sefkerinu, Opovu i Barandi ispratili su predsednik opštine Miloš Markov, odbornik Predrag Ginculj, zamenica predsednika  opštine Opovo Ankica Simin Damjanov i zamenik predsednika skupštine, Dragan Ugrinov i opštinski većnik Milovan Knežević . Korisnici ove dodele izrazili su zadovoljstvo jer će im ovi šporeti, pre svega pomoći u zagrevanju tokom zime.

Ove godine dodeljeno 20 šporeta za socijalno ugrožena domaćinstva; Foto/Glas Opova

Predsednik opštine je istakao ovaj konkurs i projekat kao primer dobre prakse koji će verovotno biti realizovan  u narednim godinama u okviru aktivne socijalne politike lokalne samouprave.

„ Ovo je jedan od programa koje naša lokalna samouprava sprovodi u okviru programa socijalne zaštite. Jedna novina koju smo počeli prošle godine i koja se pokazala kao opravdana jer naši sugrađani imaju potrebu i za zamenom šporeta a ne samo za pomoć u ogrevu koju već tradicionalno radimo  godinama unazad. Videli smo da zaista imaju problem, da su im šporeti dotrajali, zastareli i želeli smo da pomognemo na ovaj način. Prošle godine smo uveli to kao pilot program podržali 20 porodica  videli da je opravdano, i ove godine ponovo izdvojili sredstva i nabavili još 20 šporeta koji će biti podeljeni našim sugrađanima u sva četiri naseljena mesta.
Mi kao lokalna samouprava uz sve poslove koje radimo, ne smemo da zaboravimo taj socijalni aspekt naše lokalne zajednice a to je da budemo humani jedni prema drugima i pomažemo kad god je moguće i ovaj deo posla je deo koji mene izuzetno čini srećnim “, izjavio je Markov.

Akcija se nastavlja narednih dana, distribucijom šporeta u Sakulama, koju sprovode radnici JP „Mladost“ Opovo.

pročitajte još i

Skupština opštine Opovo: Održana 25. sednica

Skupština opštine Opovo: Održana 25. sednica

Skupština opštine Opovo: Održana 25. sednica OPOVO, 1. februar 2023 Na XXV sednici skupštine opštine Opovo  odbornici su se izjasnili o 2 tačake koje su bile na dnevnom redu i tom prilikom usvojili Predlog Odluke o usvajanju srednjoročnog plana razvoja opštine Opovo...

najnovije

najčitanije