AP Vojvodina: Dodeljeni ugovori za kupovinu kuća čije će vlasnice biti žene

05/12/2022

Dodeljeni ugovori za kupovinu kuća čije će vlasnice biti žene
NOVI SAD – 5. Decembar 2022
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava porodicama sa teritorije Vojvodine za kupovinu nekretnine, a cilj je unapređenje položaja žena, jer će nekretnine biti uknjižene na njih.
Predsednik Pokrajinske vlade kaže da je ovo najjača demografska mera do sada namenjena ženama. Porodice dobijaju do milion i 200.000 dinara. Cilj je da se obezbedi nova nekretnina ili proširi prostor. Pravo da konkurišu imali su bračni, vanbračni parovi i samohrane majke, a Pokrajinska vlada izdvojila je 40.800.000 dinara iz budžeta za ovu meru.
Nekretnine će biti uknjižene na žene. Ovo je prvi ovakav konkurs u Srbiji. Do sada se u katastar upisivala nekretnina pola na muža, a pola na ženu. Ovaj konkurs uvršten je u plan i za sledeću godinu. Stiglo je 110 prijava i kako bismo sve ispoštovali, ponavljamo podsticaj i sledeće godine. Za nas je pitanje demografije i unapređenje položaja žena najvažnije, poručuje Mirović.
On kaže da će biti izdvojeno 400 miliona dinara za dogradnju objekata koje koriste porodice sa troje i četvoro dece.
“Mladim parovima pomažemo koliko možemo. To je najvažnije društveno pitanje. Verujem da ćemo tako zaustaviti negativne demografske trendove i ojačati naše društvo”, poručuje pokrajinski premijer.
Mirović najavljuje da će naredne godine nezaposlenim majkama sa troje ili četvoro dece povećati iznos mesečne pomoći na 22.500 dinara. Njih je u Vojvodini 1.400.

AP Vojvodina

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije