AP Vojvodina: Dodeljeni ugovori za kupovinu kuća čije će vlasnice biti žene

05/12/2022

Dodeljeni ugovori za kupovinu kuća čije će vlasnice biti žene
NOVI SAD – 5. Decembar 2022
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za dodelu bespovratnih sredstava porodicama sa teritorije Vojvodine za kupovinu nekretnine, a cilj je unapređenje položaja žena, jer će nekretnine biti uknjižene na njih.
Predsednik Pokrajinske vlade kaže da je ovo najjača demografska mera do sada namenjena ženama. Porodice dobijaju do milion i 200.000 dinara. Cilj je da se obezbedi nova nekretnina ili proširi prostor. Pravo da konkurišu imali su bračni, vanbračni parovi i samohrane majke, a Pokrajinska vlada izdvojila je 40.800.000 dinara iz budžeta za ovu meru.
Nekretnine će biti uknjižene na žene. Ovo je prvi ovakav konkurs u Srbiji. Do sada se u katastar upisivala nekretnina pola na muža, a pola na ženu. Ovaj konkurs uvršten je u plan i za sledeću godinu. Stiglo je 110 prijava i kako bismo sve ispoštovali, ponavljamo podsticaj i sledeće godine. Za nas je pitanje demografije i unapređenje položaja žena najvažnije, poručuje Mirović.
On kaže da će biti izdvojeno 400 miliona dinara za dogradnju objekata koje koriste porodice sa troje i četvoro dece.
“Mladim parovima pomažemo koliko možemo. To je najvažnije društveno pitanje. Verujem da ćemo tako zaustaviti negativne demografske trendove i ojačati naše društvo”, poručuje pokrajinski premijer.
Mirović najavljuje da će naredne godine nezaposlenim majkama sa troje ili četvoro dece povećati iznos mesečne pomoći na 22.500 dinara. Njih je u Vojvodini 1.400.

AP Vojvodina

 

pročitajte još i

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Ovčarski dan: Manifestacija održana pod kišobranima (video)

Manifestacija održana pod kišobranima https://youtu.be/hvox67T-iQE SAKULE, 1. april 2023 – Nakon 27 godina morao je doći i taj kišni dan. Nažalost, ovu manifestaciju koju je skoro tri decenije pratilo lepo vreme, ove godine vreme nije poslužilo. Kiša koja je ceo dan...

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Saobraćaj: Od subote više nisu obavezne zimske gume

Od subote više nisu obavezne zimske gume Srbija, 31. mart 2023 Vozači u Srbiji od 1. aprila više nisu obavezni da imaju zimske gume na sva četiri točka, ako na kolovozu ima snega, leda i poledice, i koriste drugu zimsku opremu, a vulkanizeri zbog lepog vremena već...

najnovije

najčitanije