Vojvodina: Dobitnici pokrajinskih priznanja i nagrada

November 23, 2022

Dobitnici pokrajinskih priznanja i nagrada

NOVI SAD, 23. novembra (Tanjug) – Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima najviših priznanja koja se dodeljuju u AP Vojvodini u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, sporta, ravnopravnosti polova i ljudskih i manjinskih prava.
Pokrajinsko priznanje u oblasti privrede „Lazar Dunđerski” dobila je kompanija „Gebi“, proizvodno-trgovinsko društvo sa ograničenom odgovornošću iz Čantavira, a Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja „Ðorđe Natošević” dodeljeno je gimnaziji „Veljko Petrović“ iz Sombora.
Dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti kulture „Ferenc Feher” je Udruženje „Banatski kulturni centar“ iz Novog Miloševa, a dobitnica Pokrajinskog priznanja u oblasti sporta „Momčilo Tapavica” atletičarka Adriana Vilagoš.
Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova „Milica Tomić” dodeljeno je Stanislavi Rokvić, osnivaču Edukativnog centra „Poletarac“ u Bačkoj Palanci.
Predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzana Kujundžić Ostojić dobitnica je Pokrajinskog priznanja u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatek”.
Pokrajinska priznanja, kao i Pokrajinska nagrada „Mihajlo Pupin“ operskom pevaču Željku Lučiću, biće uručeni 25. novembra na svečanosti povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.
Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatek” biće uručeno 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava, navedeno je u saopštenju pokrajinske vlade.

Izvor: AP Vojvodina

pročitajte još i

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Obustava nastave i skraćeni časovi OPOVO, 30. novembar 2022 – U cilju skretanja pažnje javnosti na narastajuće nasilje u školama i prosvetari OŠ „Zoran Petrović“ pridružili su se protestu tako da sutra neće biti nastave u Sakulama i Barandi. U OŠ „Dositej Obradović“...

Mirović: Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva

Mirović: Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva

Moramo sačuvati zavet o Vojvodini zajedništva NOVI SAD, 26. novembar (Tanjug) - U Srpskom narodnom požorištu u Novom Sadu održana je svečana akademija pozorištu povodom 104. godišnjice održavanja Velike narodne skupštine i odluke o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini...

najnovije

najčitanije