Vojvodina: Dobitnici pokrajinskih priznanja i nagrada

23/11/2022

Dobitnici pokrajinskih priznanja i nagrada

NOVI SAD, 23. novembra (Tanjug) – Komisija za dodelu Pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja donela je odluku o ovogodišnjim dobitnicima najviših priznanja koja se dodeljuju u AP Vojvodini u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, sporta, ravnopravnosti polova i ljudskih i manjinskih prava.
Pokrajinsko priznanje u oblasti privrede „Lazar Dunđerski” dobila je kompanija „Gebi“, proizvodno-trgovinsko društvo sa ograničenom odgovornošću iz Čantavira, a Pokrajinsko priznanje u oblasti obrazovanja „Ðorđe Natošević” dodeljeno je gimnaziji „Veljko Petrović“ iz Sombora.
Dobitnik Pokrajinskog priznanja u oblasti kulture „Ferenc Feher” je Udruženje „Banatski kulturni centar“ iz Novog Miloševa, a dobitnica Pokrajinskog priznanja u oblasti sporta „Momčilo Tapavica” atletičarka Adriana Vilagoš.
Pokrajinsko priznanje u oblasti ravnopravnosti polova „Milica Tomić” dodeljeno je Stanislavi Rokvić, osnivaču Edukativnog centra „Poletarac“ u Bačkoj Palanci.
Predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzana Kujundžić Ostojić dobitnica je Pokrajinskog priznanja u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatek”.
Pokrajinska priznanja, kao i Pokrajinska nagrada „Mihajlo Pupin“ operskom pevaču Željku Lučiću, biće uručeni 25. novembra na svečanosti povodom Dana prisajedinjenja Vojvodine Srbiji.
Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatek” biće uručeno 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava, navedeno je u saopštenju pokrajinske vlade.

Izvor: AP Vojvodina

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije