Faktori na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine električne grejalice

22/11/2022

u OGLASI

Faktori na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine električne grejalice

Korišćenje grejalice je zgodan i jednostavan način da brzo podignete sobnu temperaturu i dodate toplinu svakoj prostoriji vašeg doma. Dostupne u različitim veličinama i stilovima, električne grejalice mogu pomoći da uštedite na troškovima komunalnih usluga tokom hladnih zimskih meseci. Mnogi električne grejalice se takođe mogu pohvaliti posebnim karakteristikama kao što su automatska oscilacija i digitalne kontrole za veću udobnost tokom rada.

Kada je u pitanju kupovina grejalice na struju, većina ljudi postavlja  pitanja kao što su – da li je grejalica dovoljna da adekvatno zagreje moj prostor? I koliko će koštati ako grejalica radi svaki dan? Koji model grejalice je najbolje kupiti za zagrevanje doma?

Kako bismo odgonetnuli odgovor na ova, ali i druga pitanja, hajde da ispitamo 5 najboljih karakteristika koje vaša grejalica treba da poseduje.

Tip grejalice

Prvi faktor koji treba da odredite pre nego što izaberete grejalicu za vaš prostor je koji tip grejača vam je potreban. Iako postoje brojni stilovi grejalica, u suštini postoje tri tehnologije grejanja pod koje spada svaka električna grejalica, a to su zračenje, konvekcija i ventilator.

Konvektorske grejalice obično obezbeđuju ravnomerno grejanje cele sobe; zračeće grejalice pružaju brzo, tačkasto grejanje u malim prostorima; grejalice sa ventilatorom koriste unutrašnji ventilator koji duva preko grejnog elementa; i mikatermički grejači nude brzu, široko rasprostranjenu toplotu uz uštedu prostora. Odabir odgovarajuće vrste grejalice za vašu primenu je najbolji način da se obezbedi efikasan učinak.

Možda ćete želeti da razmislite i o zidnoj grejalici, koja je praktična i štedi vaš prostor, dok pruža visok nivo toplotne energije. Naročito je pogodno da grejalica za kupatilo bude zidna, jer ne želite podni uređaj u blizini mokrih površina.

Neki modeli su jednostavno okačeni na zid pomoću nosača, a drugi su zapravo uvučeni u zid. Oni se obično koriste u hotelima, kupatilima i sobama sa ograničenim prostorom.

Kapacitet grejanja

Kada tražite grejalicu jedna od najvažnijih stvari o kojima treba razmišljati je veličina prostora koji će grejalica pokriti, što se određuje prema snazi grejača.

Generalno govoreći, sobna grejalica koristi 10 vati snage grejanja da zagreje svaki kvadratni metar vašeg prostora. Dakle, tipična grejalica od 1.500 vati će pokriti sobe prosečne veličine do 20 m2 kada se koristi kao dodatni izvor toplote.

Ova smernica je opšte pravilo koje se ne primenjuje na svaki model. U zavisnosti od tehnologije grejanja, vašeg unutrašnjeg okruženja i primene, neke grejalice mogu pokriti i više prostora.

Energetska efikasnost

Ako ste zabrinuti za uštedu energije i želite da održite niske troškove grejanja, dobra je ideja da uporedite efikasnost pre nego što odaberete grejalicu.

Da vaši računi za struju ne bi naglo porasli, neophodno je da izaberete pravi energetski efikasan grejač za vaše okruženje i veličinu vašeg prostora. Pored toga, specijalne funkcije kao što su režimi za uštedu energije, podesivi termostati, niska snaga i programibilni tajmeri ​​pomažu u smanjenju potrošnje energije i doprinose ekonomičnom radu.

Sigurnosne karakteristike

Ako se ne koriste pravilno, grejalice na struju mogu predstavljati visok nivo rizika od požara. Zbog toga je neophodno uzeti u obzir sigurnosne karakteristike. Da bi značajno smanjili rizik od požara, mnogi proizvođači opremaju svoje električne grejalice površinama koje su hladne na dodir i drugim naprednim bezbednosnim funkcijama za siguran rad.

Neki grejači prostora imaju unutrašnji prekidač koji automatski isključuje napajanje ako se grejač slučajno prevrne ili sruši. Zaštita od pregrevanja, još jedna neprocenjiva bezbednosna funkcija, takođe je uključena u većinu jedinica za grejanje prostora. Ovaj prekidač služi kao senzor koji automatski isključuje grejač ako unutrašnje komponente dostignu temperaturu koja nije bezbedna.

Nivo buke

Kao i većina električnih uređaja, mnoge grejalice emituju buku tokom rada, ali taj zvuk je toliko blag i neprimetan da se postavlja pitanje da li ga je opravdano nazvati bukom. Neki modeli, međutim, proizvode više zvuka od drugih. Razmislite o jedinicama bez ventilatora, kao što su grejalica sa postoljem za tihi rad u okruženjima u kojima vam je potrebna tišina, kao što su vaša spavaća soba ili kancelarija.

Najvažnije stvari koje treba uzeti u obzir kada kupujete grejalicu na struju za zagrevanje vašeg životnog prostora su veličina prostora koji želite da zagrejete i tip grejalice, koje mogu biti sa ventilatorom, konvektorske, zračne i mikatermičke. Ostala razmatranja uključuju funkcije bezbednosti i pogodnosti upotrebe. Kada zaključite koji model je odgovarajući za vaše potrebe, rešićete pitanje grejanja vašeg doma tokom zimske sezone u narednim godinama.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije