Narodni muzej Pančevo: Ploče koje su rušile zidove sa Petrom Janjatovićem

17/11/2022

Ploče koje su rušile zidove sa Petrom Janjatovićem

PANČEVO, 17. novembar 2022 – Drugo tematsko veče u sklopu izložbe „Diskoteka u kući jednog ministra – Kratka istorija 60-ih“ u Narodnom muzeju Pančevo. Petak, 18. novembar u 19 časova.

Na putovanje kroz muziku 60-ih vodi vas novinar, publicista i rok kritičar Petar Janjatović, autor čuvene EX YU rock enciklopedije, koja je doživela 5 izdanja. Kako sam kaže, pre se može nazvati rock afirmatorom, a ne kritičarem, jer je najveći deo karijere proveo promovišući dobre bendove i kvalitetnu muziku.

Janjatović je novinarsku karijeru započeo još kao gimnazijalac na Radio Beogradu, a od 70-ih je pisao za brojne magazine koji se bave muzičkom scenom poput Džuboksa, NIN, Duga, Politika, X zabava i nekoliko stranih časopisa. Radio je kao muzički urednik na televizijama Studio B, B92 i autor je brojnih muzičkih emisija na televiziji i radiju.

Ovom prilikom Janjatović će vas provozati kroz svetsku muzičku scenu 60-tih, a naravno i pričati o nastanku prvih domaćih rock bendova i muzici koja je osvajala srca mladih širom tadašnje SFRJ, i koja je tresla u prvoj diskoteci, naravno diskoteci „Kod Laze Šećera“ u Domu Jevrema Grujića.

 

pročitajte još i

Muzika iz Diznijevih filmova: Nekad davno u dalekom kraljevstvu

Muzika iz Diznijevih filmova: Nekad davno u dalekom kraljevstvu

Nekad davno u dalekom kraljevstvu OPOVO, 4. decembar 2022 – Eminentni vokalni umetnici Anđela Kasijani (sopran) i Dušan Svilar (tenor) u pratnji violončelistkinje Tijane Vaščić  i pijanistkinje Nevene Živković održali su koncert na sceni Kulturnog centra Opovo....

najnovije

najčitanije