Turistička organizacija Vojvodine : Od sutra Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu

November 17, 2022

Od sutra Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu
Novi Sad, 17. novembar 2022
(Tanjug) U Novom Sadu danas počinje trodnevni Međunarodni sajam turizma, na kojem učestvuje Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, objavila je Turistička organizacija Vojvodine.
Fokus ovogodišnjeg sajma, koji se održava 53. put, biće receptivni turizam regiona, kako bi se omogućilo regionalno predstavljanje ponude udaljenim tržištima i dovođenje stranih turista u regione država dunavskog sliva.
Zemlja partner ove godine je Crna Gora, a predviđeno je da se na sajmu održavaju poslovni sastanci, radi upoznavanja sa profesionalnim kupcima, te povezivanja sa udaljenim tržištima, kao i da se predstave mogućnosti za finansiranje programa, projekata i inicijativa za razvoj turističke ponude.
Jedan od sadržaja biće i dani karijere u turizmu, odnosno predstavljanje ponude i potražnje poslova u turizmu.
Biće naravno predstavljena i ponuda aranžmana turističkih agencija, ski-centara, hotela, te ponuda opreme i pribora za hotele, restorane kao i gastro ponuda regiona.
Najboljima koji su postigli vrhunske rezultate u turizmu biće dodeljene medalje, povelje i pehari.
Turistička organizacija Vojvodine predstaviće vojvođansku turističku ponudu a akcenat će biti na gastronomiji i kampanji „Vojvođanski ručak – neodoljivi ukusi ravnice”.
Sajam traje do 19. novembra.

pročitajte još i

Matične knjige umrlih: U novembru devet preminulih

Matične knjige umrlih: U novembru devet preminulih

U novembru devet preminulih OPOVO, 4. decembar 2022 - Tokom novembra u matičnim i pogrebnim knjigama na teritoriji Opštine Opovo upisano je devet preminulih, po dvoje u Opovu i Barandi, jedan u Sakulama i četiri u Sefkerinu. OPOVO: Đoka Vujić (1939), Stevan Bunul...

Matične knjige venčanih: U novembru tri venčanja

Matične knjige venčanih: U novembru tri venčanja

Matične knjige venčanih: U novembru tri venčanja OPOVO, 1. decembar 2022 - Tokom novembra na teritoriji Opštine Opovo održano je tri venčanja, jedno u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Ivan Terzić i Ivana Damjanov. SEFKERIN: Branko Radojičić i Anđelika Marjanu;...

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Obustava nastave i skraćeni časovi OPOVO, 30. novembar 2022 – U cilju skretanja pažnje javnosti na narastajuće nasilje u školama i prosvetari OŠ „Zoran Petrović“ pridružili su se protestu tako da sutra neće biti nastave u Sakulama i Barandi. U OŠ „Dositej Obradović“...

najnovije

najčitanije