Vremenske prilike: Hladnije, mestimično sa kišom

17/11/2022

Hladnije, mestimično sa kišom

Srbija, 17. novembar 2022
U nastavku nedelje često će nam biti potrebni kišobrani, a za vikend se na planinama očekuje i slab sneg. Ujutru i pre podne oblačno, mestimično s kišom. Od sredine dana postepeni prestanak padavina, najpre na severu i zapadu Srbije. Temperatura u padu. Jutarnja od 6 do 10, najviša dnevna do 14 stepeni. U Beogradu pre podne povremeno kiša, potom manje oblaka i prestanak padavina. Najviša temperatura oko 12 stepeni.
U četvrtak hladnije. Ujutro i pre podne pretežno oblačno, mestimično s kišom. Od sredine dana postepeni prestanak padavina i smanjenje oblačnosti prvo na severu i zapadu. Vetar ujutru i pre podne slab i umeren, na istoku povremeno i jak severozapadni, posle podne u slabljenju i skretanju na istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 6 do 10, a najviša od 11 do 14 stepeni.
Pretežno oblačno, mestimično sa kišom i u petak. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno i jak, južni i jugoistočni, uveče i tokom noći u skretanju na umeren i jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 7, najviša od 9 u Timočkoj Krajini i na severu Vojvodine do 16 stepeni na jugoistoku Srbije.

Prvog dana vikenda umereno do potpuno oblačno, pre podne uglavnom suvo, posle podne i uveče mestimično sa kišom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku Srbije još ujutru jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 8, najviša od 9 na severu Vojvodine do 14 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije.

U nedelju pretežno oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima i sa snegom. Vetar umeren i jak, u većem delu Vojvodine i zapadne Srbije severni i severozapadni, u ostalim krajevima južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 4 do 8, najviša od 9 na severu Vojvodine do 14 stepeni na istoku i jugoistoku Srbije. U toku noći ponegde u nižim predelima kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg.
Izvor: RTS

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Sportski vikend: Fudbal u Barandi i Sefkerinu

Opovo, 26. april 2024 – Narednog vikenda dve fudbalske utakmice na domaćim terenima. Radnički dočekuje Budućnost iz Alibunara, „fenjeraša“ Prve južnobanatske lige, tako da je apsolutni favorit u ovom meču. U okviru Druge južnobanatske lige – zapad, Tempo je domaćin...

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

najnovije

najčitanije