OŠ „Dositej Obradović“ Opovo: Dan škole i jubilej 40 godina od početka rada nove školske zgrade (video)

November 9, 2022

Dan škole i jubilej 40 godina od početka rada nove školske zgrade

OPOVO, 9. novembar 2022 – Ovogodišnji dan opovačke osnovne škole prati i jubilej izgradnje i početka rada u novoj školskoj zgradi. Tačno pre 40 godina opovački osnovci su se preselili iz stare škole koja je bila smeštena u vili Mis Helena u novi moderan objekat.
Predsednik opštine Miloš Markov prosvetu i obrazovanje ističe kao jedan od najvažnijih prioriteta podrške lokalne samouprave.
„Danas smo ovde na obeležavanju Dana škole u Opovu, a ujedno je to i jubilej 40 godina od izgradnje objekta škole, tako da danas imamo više razloga za okupljanje i jednu simboličnu proslavu. Mi kao lokalna samouprava blisko sarađujemo sa školom gde nam je obrazovanje svakako jedan od prioriteta na nivou lokalne samouprave. Pomaćemo na one načine na koje u saradnji sa predstavnicima škole definišemo kao prioritete. Zajednički, pre svega infrastrukturno, opremamo naše škole. U ovom ternutku u Sakulama se radi zamena kotla i dogradnja kotlarnice i cilj nam je da školski objekti budu što uslovniji i za decu i za prosvetne radnike. To je neka naša politika koja je bila u prethodnom periodu i tako će biti i ubuduće“, poručio je Markov.

Dan škole u Opovu 2022; Foto/Glas Opova

Povodom Dana škole i jubileja priređena je priredba u svečanoj sali gde su program izveli učenici uz podršku svojih nastavnika, a među zvanicama su bili predstavnici lokalne samouprave zajedno sa predsednikom opštine, direktori javnih ustanova i preduzeća i druge javne ličnosti iz kulturnog i društvenog života naše opštine.
U okviru priredbe nastupio je školski hor, bilo je recitala, dramskih komada, folklora, a po prvi put nastupila je i grupa nastavnika koja je odsvirala i otpevala jednu pesmu što je naišlo na veliko odobravanje učenika i gostiju.
Direktor škole Slaviša Miškov ističe značaj ove prosvetne ustanove koja više od 250 godina prosvećuje generacije Opova i naše opštine.
„Dan škole i mislim da su svi koji su bili prisutni zadovoljni i da su uživali gledajući našu decu i ovo je prilika da se opet posle nekoliko godina ovako okupljamo i uživo proslavimo Dan škole. Četrdeset godina je kako je ova zgrada useljena, veliki jubilej, iako imamo još mnogo većih jubileja kao što je 250 godina postojanja školstva i odprilike je tako u svim našim naseljenim mestima. Veoma smo srećni zbog toga i trudićemo se da unapredimo naš rad i malo se postaramo i oko toga da se malo ova školska zgrada, posle 40 godina, preuredi i renovira, i da bude još prijatnija za boravak naše dece“, izjavio je Miškov za Glas Opova.
Nekadašnaj Osnovna škola „Moše Pijade“ sada nosi naziv po najznačajnijem srpskom prosvetitelju Dositeju Obradoviću. Poslednjih tri decenije ova školska ustanova je bila matična škola sa izdvojenim odeljenjima u Sakulama, Barandi i Sefkerinu, dok od ove godine, nedavnom reorganizacijom, Opovo je matična škola sa jednim izdvojenim odeljenjem u Sefkerinu.

 

pročitajte još i

Matične knjige umrlih: U novembru devet preminulih

Matične knjige umrlih: U novembru devet preminulih

U novembru devet preminulih OPOVO, 4. decembar 2022 - Tokom novembra u matičnim i pogrebnim knjigama na teritoriji Opštine Opovo upisano je devet preminulih, po dvoje u Opovu i Barandi, jedan u Sakulama i četiri u Sefkerinu. OPOVO: Đoka Vujić (1939), Stevan Bunul...

Matične knjige venčanih: U novembru tri venčanja

Matične knjige venčanih: U novembru tri venčanja

Matične knjige venčanih: U novembru tri venčanja OPOVO, 1. decembar 2022 - Tokom novembra na teritoriji Opštine Opovo održano je tri venčanja, jedno u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Ivan Terzić i Ivana Damjanov. SEFKERIN: Branko Radojičić i Anđelika Marjanu;...

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Protest prosvetara: Obustava nastave i skraćeni časovi

Obustava nastave i skraćeni časovi OPOVO, 30. novembar 2022 – U cilju skretanja pažnje javnosti na narastajuće nasilje u školama i prosvetari OŠ „Zoran Petrović“ pridružili su se protestu tako da sutra neće biti nastave u Sakulama i Barandi. U OŠ „Dositej Obradović“...

najnovije

najčitanije