In memoriam: Saša Rančić (1949 – 2022)

31/10/2022

Saša Rančić (1949 – 2022)

SAKULE, 28. oktobar 2022 – Ovog meseca napustio nas je još jedan istaknuti kulturni delatnik iz Sakula. Nakon kraće i teške bolesti preminuo je Saša Rančić, slikar i prosvetni radnik.
Beograđanin koji je Sakule izabrao za svoj dom gde je zasnovao porodicu i aktivno učestvovao u kulturnim dešavanjima Sakula i Opštine Opovo.
Saša je kroz svoj umetnički rad bio hroničar Sakula u vremenu i prostoru i vrlo emotivno, sa puno ljubavi slikao sakulske predele i meštane. Predavao je likovnu kulturu u osnovnim školama u Idvoru i Uzdinu, a pamtićemo ga i kao vrsnog intelektualca koji je bio veliki poznavalac likovne i strip umetnosti, SF kinematografije i savremenih muzičkih žanrova, posebno bluz muzike.
Saša Rančić je sahranjen 16. oktobra na groblju u Sakulama

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sveta trojica: Litija za uspešnu žetvu (video)

Sveta trojica: Litija za uspešnu žetvu (video)

Litija za uspešnu žetvu https://youtu.be/eQeQWU3lQwk Opovo, 4. jun 2023 Toržestvenim liturgijskim sabranjem i litijom kod krsta prema Sefkerinu, opovčani su proslavili praznik Sailazak Svetog  Duha na apostole. Na ovaj crkveni praznik se izlazi svake godine kod jednog...

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (3)

Nenad Stojčić: Iz Kine s ljubavlju (3)

Iz Kine s ljubavlju (3) Radim u klubu „Huanglong Green Hawk FC“ i to je fudbalska akademija koja se isključivo bavi radom sa decom. Imam svoj takmičarski tim sa kojim radim svakodnevno, a takođe imam obaveze i u školi „Change Primary School“ gde šest puta nedeljno...

najnovije

najčitanije