Fudbal – Druga južnobanatska liga / 6. kolo: POBEDA OMLADINCA U REŽIJI DARKA MARKOVIĆA

05/10/2014

u SPORT

POBEDA OMLADINCA U REŽIJI DARKA MARKOVIĆA
Opovo, 05. oktobar 2014;
U lošem izdanju obe ekipe, Opovčani su uz veliko mučenje ipak pobedili više nego prosečnu ekipu iz Uzdina. Nervozna utakmica, koja je po mnogo čemu podsećala na ono između Opovčana i Sefkerinaca. Igrači obe ekipe, a posebno Uzdinci, više su vodili računa o suđenju i konstantno komentarisali sudijske odluke i vršili pritisak na sudiju.
DSC_0236

Forsiranje dugih lopti i pasova ni ovog puta nije donelo rezultata Opovčanima, igra na sredini i dalje škripi, dok su sami golovi pali iz individualnih akcija. Opovčani su nastupili bez standardnih prvotimaca Kotlajića i Jocića, a da zlo bude veće, u 20. minutu zbog povrede igru je napustio Goran Andrejić, kojeg je zamenio Darko Marković.
DSC_0247

Izjednačeno prvo poluvreme u kojem su gosti bili za nijansu opasniji, ali su s druge strane Opovčani imali dve jedine konkretne prilike. Nenezić je pogodio stativu, a Marković izveo jedan dobar korner, direktno u gol, ali je golman gostiju izvanrednom interevencijom loptu u poslednjem trenutku skrenuo.
DSC_0257

U nastavku meča, Omladinac je zaigrao mnogo bolje. Umesto povređenog Milana Jašovića ušao je Uroš Popović, a nešto kasnije Danijela Ivića zamenio je Igor Latovljev. Uz danas sigurnog golmana Predraga Popovića, rezervisti Popović i Marković razmrdali su ekipu, zaigrali su bolje Nenezić i Ružić,  što je konačno rezultiralo golovima. U 49. minutu nakon prekršaja nad Darkom Markovićem sudija pokazuje na belu tačku, a siguran izvođač penala bio je kapiten Đorđe Grčak.
DSC_0272

Do kraja utakmice novo mučenje. Opovčani imaju inicijativu ali ne ulaze u pravu gol šansu, dok gosti prete iz kontra napada. U finišu utakmice Uroš Popović ulazi u šesnaesterac sa desne strane i upućuje jak udarac ali pravo u golmana Uniree. Ipak, dva minuta pre kraja, Marković odličnom asistencijom izbacuje Nenezića, koji izbija sam ispred golmana i rutinski loptu šalje u mrežu protivnika. U sudijskoj nadoknadi zbog dva žuta kartona isključen je opravdano Igor Latovljev.
DSC_0275

Vredna pobeda Omladinca ali ne i obećavajuća igra pred susret sa glavnim favoritom lige Spartakom iz Debeljače. Opovački Omladinac, svakako više nije favorit u ovom prvenstvu. Voleli bi smo da grešimo, ali u ovom trenutku to je tako.

Omladinac: Popović P, Marinković, Jašović (Popović U), Grčak, Popović A, Filipović, Jovanov, Ružić, Andrejić (Marković 25′) Ivić (Latovljev I), Nenezić.

 

Rezultati 6. kola:

Tempo – Glogonj 3:1

Omladinac – Unirea 2:0

Pobeda – Polet 0:2

Železničar 2 – Spartak 1911

 

Tabela:

1 Polet 6 4 1 1 12 8 +4 13
2 Spartak 1911 5 3 2 0 17 4 +13 11
3 Omladinac (O) 5 3 1 1 8 4 +4 10
4 Tempo 5 2 1 2 5 6 -1 7
5 Unirea 5 1 1 3 9 10 -1 4
6 Glogonj 5 1 0 4 6 14 -8 3
7 Pobeda 5 1 0 4 6 17 -11 3

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu

Fudbal: Opovčani ostvarili petu pobedu u nizu OPOVO, 28. april 2024 – Opovački fudbaleri se sa gostovanja u Samošu vraćaju sa tri nova boda i to im je peta pobeda u nizu. U prolećnom delu prvenstva, Opovčani su ostvarili maksimalan učinak – pet utakmica, pet pobeda....

najnovije

najčitanije