Rekonstrukcija vodovoda: Startovali radovi u Opovu (video)

26/10/2022

Startovali radovi u Opovu 

OPOVO, 26. oktobar 2022 – Pored Sakula radovi na projektu Rekonstrukcije opštinske vodovodne mreže startovali su i u Opovu. U pitanju je projekat koji se sprovodi niz godina unazad i radi se parcijalno deo po deo.
U Opovu se radi na zameni starih azbestnih i postavljanju novih polietilenskih cevi u Ribarskoj ulici, a nakon toga radiće se i Šumska ulica.
Gradilište su obišli predsednik opštine Miloš Markov, njegov pomoćnik Nebojša Kovačević i vd direktor JP „Mladost“ Opovo Slavko Mančev.
Markov je istakao važnost realizacije ovog projekta kao i činjenicu da su ove godine obezbeđena rekordna finansijska sredstva za rekonstrukciju vodovoda u iznosu od preko 50 miliona dinara.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Ribarskoj ulici; Foto/Glas Opova

„Nastavljamo sa jednim projektom koji kontinuirano traje godinama unazad, tako da i ove godine kada su se stvorili uslovi krećemo sa rekonstrukcijom vodovodne mreže a to je ulica Ribarska u Opovu. Takođe planiramo, a da li ćemo biti u mogućnosti, ja se nadam da hoćemo da počnemo rekonstrukciju vodovodne mreže u Šumskoj ulici do kraja godine, ali ako ne do kraja onda početkom naredne godine sigurno.
Sama vrednost ove investicije je 8,8 miliona dinara sa pdv-om i kada uzmemo u obzir da imamo zamenu čvorišta u Sakulama čija je vrednost oko 30 miliona dinara, kao i obezbeđeno oko 13 do 14 miliona dinara za zamenu vodovodne mreže u Šumskoj ulici, ove godine smo što se tiče unapređenja snabdevanja vodom naših sugrađana oborili jedan rekord u visini uloženih sredstava. Naravno, to nas ne zadovoljava nego ćemo nastaviti u tom pravcu dok celokupno vodovodnu mrežu na teritoriji opštine u potpunosti ne zamenimo“, poručio je Markov za Glas Opova.
Ovogodišnji projekat rekonstrukcije vodovodne mreže u Sakulama i Opovu sufinansira se od strane Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i sopstvenim sredstvima lokalne samouprave.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije