Poljoprivreda: Uređenje atarskih puteva u Barandi (video)

24/10/2022

Uređenje atarskih puteva u Barandi

BARANDA, 24. oktobar 2022 – Zajedničkom akcijom lokalne samouprave, Mesne zajednice Baranda, firme Agros i lokalnih poljoprivrednika sprovedeni su radovi na uređenju atarskih lenija u Barandi.

Na inicijativu poljoprivrednika koji su se obratili Savetu mesne zajednice u Barandi, odrađeno je ravnanje dela atarskih puteva na lokalitetima Pečena slatina – Siget, protivgradna kućica – Jagode, prelaz Vinogradi – Siget, Veliki breg, Velika lenija i Pustara.

Novouređene atarske puteve obišao je predsednik opštine Miloš Markov koji je tom prilikom istakao važnost atarske putne infrastrukture za egzistenciju lokalne poljoprivrede.

Novouređene atarske puteve obišao je predsednik opštine Miloš Markov; Foto/Glas Opova

„Danas obilazimo radove u baranđanskom ataru gde se radi ravnanje i uređenje atarskih lenija. Mesna zajednica Baranda prepoznajući potrebe poljoprivrednika, kontaktirala je nas kao lokalnu samoupravu, a mi tradicionalno imamo dobru saradnju sa Agrosom koji nas je podržao obezbeđivanjem poljoprivrednih mašina. Ovde smo uz pomoć Agrosa u prethodnom periodu radili na ravnanju oko 30 kilometara atarskih puteva i na taj način smo oko 70% putne infrastrukture baranđanskog atara rekonstruisali i da tokom ovog jesenjeg perioda mogu da svoje poljoprivredne radove privedu kraju. Naravno, nastavićemo sa ulaganjem u putnu infrastrukturu kada je u pitanju naša poljoprivreda i već iduće godine planiramo nastavak uređenja atarskih puteva što kontinuirano kao lokalna samouprava radimo iz godine u godinu“, izjavio je Markov.

Nakon pauze tokom zimske sezone, novi radovi se očekuju već tokom ranog proleća.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije