Zavod za ravnopravnost polova: Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine

23/10/2022

Sajam stvaralaštva seoskih žena Vojvodine
SOMBOR, 22. oktobar 2022 – Na 13. Sajmu stvaralaštva seoskih žena Vojvodine 2022 učestvovala su tri udruženja iz naše opštine – Aktiv žena Opovo, Kreativa Sefkerin i Zlatne ruke Sakule. Lokalna samouprava je podržala učesnice sajma organizacijom puta, a štandove je obišla zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov.
Manifestacija “Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini” je tradicionalni događaj Zavoda za ravnopravnost polova koja se svake godine održava u drugom gradu Vojvodine a povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena (15. oktobar), kada zemlje širom sveta različitim aktivnostima ukazuju na poseban doprinos žena na selu, na njihovu ključnu ulogu na selu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu.
Sajam ima za cilj da promoviše žene sa sela, njihovu kreativnost, ručnu radinost i stvaralaštvo. U pitanju je jednodnevna manifestacija čiji je centralni događaj posvećen predstavljanju rukotvorina, hrane, suvenira i drugih proizvoda koja prave udruženja žena iz Vojvodine. Događaj je izložbenog i prodajnog karaktera sa krajnjim ciljem da se najšira, kako stručna, tako i ostala javnost upozna sa potencijalima i veštinama ove društvene grupe. Pravo učešća imaju udruženja žena i preduzetnice sa teritorije AP Vojvodine, a namera je promovisati njihove proizvode kao mogući turistički brend Vojvodine i lokalnih zajednica.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije