Opštinska liga: Preokret Sefkerinaca za pobedu u derbiju

17/10/2022

u SPORT

Preokret Sefkerinaca za pobedu u derbiju
SEFKERIN, 16. oktobar 2022 – Nakon neugodnog poraza u Sakulama, Sefkerinci su se vratili u stari kolosek i u jednom od dva derbi meča 7. kola trijumfovali nad ekipom Voja Gačić.
TEMPO (Sefkerin) – VOJA GAČIĆ (Pančevo) 2:1 (0:1); Da je poraz prošle nedelje u Sakulama bio samo loš dan pokazali su igrači Tempa nadigravši favorizovanu ekipu Voja Gačić iz Pančeva. Kako ističu u klubu, na dobru igru uticala je i smena trenera na klupi Sefkerinaca. Naime, novi trener Tempa Stojče Cvetković Koke je pojačao agresivnost, ubrzao igru i za kratko vreme posložio kockice u desetkovanom timu Tempa. Zbog crvenih kartona iz prošlog kola, za ovaj derbi nisu bili u konkurenciji veznjaci Nikola Bursać i Dejan Jaćimovski kao i povređeni standardni štoper Nikola Arsić.
Od prvog minuta domaći su krenuli u juriš ka golu gostiju. Stvarale su se polušanse i šanse ali su napadači bili neprecizni ali i nisu imali ni sreće. U 19. minutu Zvonko Jakovljević napadač Tempa lepim šutom iskosa pogađa rogalj gde se spajaju prečka i stativa. Dva minuta kasnije gosti su prvi put prišli golu Tempa. Filip Đurković je prošao po desnoj strani, ušao sa loptom u sredinu do vrha šesnaesterca i naodbranjivim udarcem pogodio donji levi ugao golmana Janjića za vođstvo Pančevaca.
Ubrzo se Tempo oporavio od šoka i nastavio sa svojom igrom ređajući šanse. U 34. minutu opet je u glavnoj ulozi Jakovljević koji sa 13 metara šalje bombu na gol dobrog golmana gostiju Krčmara i kada su svi na stadionu videli loptu u mreži prečka je bila saveznik gostiju. Do poluvremena su i gosti imali jedan pokušaj glavom nakon centaršuta iz kornera ali lopta je završila pored gola.
Početakom drugog dela igre u prvom napadu Tempa Jakovljević je došao do jedne lopte na ivici šesnaesterca gostiju i uputio se ka golu gde ga unutar kaznenog prostora ruši gostujuci igrač, tako da za sudiju Tešića nije bilo dileme da je start bio za jedanaesterac. Precizan sa bele tačke bio je Uroš Mladenović i rezultat je poravnat na 1:1.
I dalje je domaćin dominirao terenom a gosti se svim silama branili i tek ponekad pripretili iz retkih kontra napada. Odluka o konačnom rezultatu pala je u 75. minutu. Ubedljivo najbolji igrač na terenu Zvonko Jakovljević prima loptu na nekih sedam metara od gola Krčmara, šutira iz prve ali je izblokiran pa od bloka ponovo lopta dolazi do njega i iz ponovljenog šuta pogađa za prednost Tempa i opštu erupciju oduševljenja na punim tribinama.
Do kraja meča Sefkerinci su se opredelili za čuvanje rezultata i pretili iz kontranapada dok su gosti pokušavali da dođu bar do remija ali u tome nisu uspeli. Na kraju zaslužena pobeda Tempa koja Sefkerince zadržava na deobi prvog mesta sa sakulskim Borcem.
Sastav Tempa: Janjić, Jovanov (od 46.minuta Krujezi), Gligorić (od 28.minuta Janković), Stanisavljević, Simeon, Cvetković, Živkov, Dačić, Jakovljević, Mladenović i Radomirović.

REZULTATI 7. kola: Vojvodina – Jedinstvo 6:3; Tempo – Voja Gačić 2:1; Kolonija – Borac (S) 1:4; Slavia – Pobeda 9:0; Borac (P) – slobodan tim.

TABELA: 1. Borac (S) (15); 2. Tempo (15); 3. Voja Gačić (12); 4. Kolonija (12); 5. Slavia (9); 6. Jedinstvo (9); 7. Vojvodina (9); 8. Borac (P) (3); 9. Pobeda (0).

 

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije