Fudbal DJBL zapad: Radnički primio „petardu“, Omladinac poražen od „fenjeraša“

17/10/2022

u SPORT

Radnički primio „petardu“, Omladinac poražen od „fenjeraša“

BARANDA / OPOVO, 17. oktobar 2022 – Nema opravdanja ni za Radnički, ni za Omladinac. Baranđani jesu imali težak meč, derbi kola na gostovanju u Banatskom Brestovcu ali nedopustivo je da prime pet golova (četiri u drugom poluvremenu) ako zaista žele vrh tabele. S druge strane, Opovčani gube od poslednjeg na tabeli i umesto najavljene borbe za baraž kao da nam najavljuju novo mučenje i borbu za opstanak.

BUDUĆNOST (Banatski Brestovac) – RADNIČKI (Baranda) 5:1 (1:1); Ruku na srce, po prikazanoj igri Radnički nije zaslužio poraz, ali na njihovu žalost, računaju se postignuti golovi. Mnogo prilika nije iskorišćeno, a sa druge strane rival je iskoristio svaku.

Domaćin je poveo već u 12. minutu kada je sudija pokazao na belu tačku, a Dinić bio siguran strelac. Imali su Baranđani veliku priliku u 28. minutu ali je jedan od fudbalera domaćih glavom izbacio loptu sa gol linije. Ipak, osam minuta kasnije Dušan Dobrić izlazi jedan na jedan sa golmanom Milutinovićem i rutinski pogađa za izjednačenje. To je bio rezultat prvih 45 minuta i tada verovatno niko nije ni sanjao šta će se dogoditi u nastavku meča.

U drugom poluvremenu Baranđani imaju posed lopte i inicijativu ali domaći iz kontra napada pogotkom Popovića ponovo dolaze u vođstvo. Igrao se 65. minut kada je Budućnost povećala vođstvo. Slobodan udarac sa oko 35 metara, lopta ide u šesnaesterac, golman Babin kratko odbija a  Jovanov je dočekuje i šalje u mrežu.

Nakon trećeg primljenog gola, fudbaleri Radničkog kreću na sve ili ništa ali samo primaju još jedan gol iz kontra napada. Strelac je Stanojković u 80. minutu. Konačan rezultat u poslednjem minutu postavlja Stanojković izuzetnim pogotkom iz slobodnog udarca.

RADNIČKI: Babin, N.Lazin, Petrov, Purić, Dmiović, Radojev, Vitorović, A.Divljački, Sabo, Dobrić, Cukić (ušli: Rajšić, Gojčinović, Nećakov).

STARI TAMIŠ (Pančevo) – OMLADINAC 1927 (Opovo) 3:2 (1:0); Opovčani su razočarali u Pančevu jer ovo su utakmice po meri gde se osvajaju bodovi. Domaćin je poveo u 26. minutu, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U 60. minutu Stari Tamiš povećava vođstvo na 2:0 i tek tada su Opovčani zaigrali organizovanije i opasnije po gol Pančevaca. Za samo pet minuta od 76. do 80. Gošić i Marković poravnavaju rezultat. Međutim, Radojčić u 85. minutu dobija crveni kartom tako da Omladinac do kraja utakmice igra sa 10 fudbalera. U zaustavnom vremenu (90+5) nakon jedne kontre sudija dosuđuje penal za domaćina. I nakon izvedenog penala i postignutog gola sudija svira kraj meča.

OMLADINAC 1927: Šiđanin, Radojčić, Petrović, B.Todorović, Kotlajić, S.Marković, S.Todorović, Antić, Zina, Ivanov, Gošić (ušli Salihović i Stajić)

REZULTATI 9. kolo: Budućnost – Radnički 5:1; Stari Tamiš – Omladinac 1927 3:2; Omladinac (D) – Jugoslavija 0:0; Mundial – Mladost 2:0; Proleter – BSK Bavanište 2:1

TABELA: 1. Budućnost (21); 2. Radnički (19); 3. Jugoslavija (18); 4. Proleter (13); 5. Mundial (13); 6. Mladost (13); 7. BSK Bavanište (9); 8. Omladinac 1927 (8); 9. Omladinac (D) 7; 10. Stari Tamiš (7)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Fudbal: Radnički bez bodova na domaćem terenu

Radnički bez bodova na domaćem terenu BARANDA, 15. april 2024 – Radnički je nastavio niz loših rezultata i u poslednja tri meča i od mogućih devet bodova osvojio je samo jedan. Ovog puta Baranđani su na domaćem terenu izgubili od Sloge iz Banatskog Novog Sela...

najnovije

najčitanije