Fudbal DJBL – Zapad: Radnički „drži“ prvo mesto, Opovčani posustaju

10/10/2022

u SPORT

Radnički „drži“ prvo mesto, Opovčani posustaju
OPOVO / BARANDA, 10. oktobar 2022 – Tri kola za redom Opovčani „ukrštaju koplja“ sa glavnim favoritima prvenstva. Dok su u Jabuci odigrali remi, prošlog i ovog vikenda na domaćem terenu ostaju bez bodova. Radnički je upisao novu pobedu i ostao na čelnoj poziciji Druge južnobanatske lige – zapad.
OMLADINAC 1927 (Opovo) – BUDUĆNOST (Banatski Brestovac) 2:4 (0:2); Gosti su svakako bili kvalitetnija ekipa, koja je od početka meča nametnula svoj ritam, imala posed lopte i stvarala konkretne prilike. Golman Omladinca Maksimović je bio na visini zadatka, tako da i pored četiri primljena gola, možemo reći da je bio najbolji igrač domaćina.
Prvu priliku su imali Opovčani preko Gošića ali on nije iskoristio situaciju jedan na jedan sa golmanom Budućnosti. To je i bilo sve od domaćina u prvom poluvremenu. Fudbaleri Budućnosti su preuzeli inicijativu, postigli dva pogotka i imali još par dobrih prilika.
Na početku drugog poluvremena Gošić se iskupljuje za promašenu šansu, postiže gol za nadu domaćina da može nešto više da uradi u ovom meču. Pritiskali su Opovčani da izjednače rezultat ali gosti iz jednog kontra napada ponovo postižu pogodak za 1:3. Nakon ovog gola pala je igra Omladinca, gosti preuzimaju inicijativu, stvaraju šanse, Maksimović u nekoliko navrata brani neodbranjivo ali nakon jedne greške odbrane prima i četvrti gol.
Do kraja utakmice, štoper Omladinca Ivan Kotlajić postiže pogodak udarcem glavom za konačnih 2:4.

OMLADINAC 1927: Maksimović, S.Todorović, Radojčić, B.Todorović, Kotlajić, Stupar, Vukelić, Ivanov, Antić, Tomić, Gošić.
RADNIČKI (Baranda) – PROLETER (Mramorak) 4:1 (1:0); Baranđani su u dobroj formi i nastavljaju sa nizom pobeda. Radnički je bio favorit u ovom meču ali je Proleter ekipa iz sredine tabele koja je ove sezone napravila par iznenađenja.
Trebalo je vremena fudbalerima Radničkog da slome otpor gostiju iz Mramorka. U prvih 45 minuta samo jedan pogodak i to autogol Proletera. Ipak, u nastavku proradili su strelci Radničkog. Sabo, Petrov i Dobrić povećavaju prednost na 4:0, da bi gosti u finišu meča ipak postigli počasni pogodak.

RADNIČKI: Babin, N.Lazin, Petrov, Purić, Dmiović, Radojev, Vitorović, A.Divljački, Sabo, Dobrić, Cukić (Gojčinović, Milenković, Nećakov).
REZULTATI 8. kola: Radnički – Proleter 4:1; BSK Bavanište – Mundial 0:1; Mladost – Omladinac (D) 5:1; Jugoslavija – Stari Tamiš 3:1; Omladinac 1927 – Budućnost 2:4.
TABELA: 1. Radnički (19); 2. Budućnost (18); 3. Jugoslavija (17); 4. Mladost (13); 5. Proleter (10); 6. Mundial (10); 7. BSK Bavanište (9); 8. Omladinac 1927 (8); 9. Omladinac (D) (6); 10. Stari Tamiš (4).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Školski sport: Okružno školsko prvenstvo u atletici

Okružno školsko prvenstvo u atletici OPOVO, 28. april 2024 – U Vršcu je 23. aprila održano Okružno školsko prvenstvo u atletici. Vremenski uslovi nisu išli u prilog učenicima, duvao je jak vetar, a kasnije je počela i kiša da pada. Učešće je uzelo 35 škola iz...

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Fudbal: Radnički sa novim trenerom upisao pobedu

Radnički sa novim trenerom upisao pobedu BARANDA, 28. april 2024 – Pod vođstvom novog trenera Mirka Lutovca, Baranđani su zabeležili pobedu u susretu sa najslabijom ekipom Prve južnobanatske lige. RADNIČKI (Baranda) – BUDUĆNOST (Alibunar) 4:1 (2:0); Očekivano...

najnovije

najčitanije