Energetska efikasnost: Zamena rasvete u objektu škole u Barandi (video)

26/09/2022

Zamena rasvete u objektu škole u Barandi


BARANDA, 26. septembar 2022 – Predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov zajedno su sa direktorom Osnovne škole „Zoran Petrović“ Draganom Andrejićem i njegovom zamenicom Katarinom Varšic, obišli radove na zameni rasvete u objektu Izdvojenog odeljenja škole „Olga Petrov“ u Barandi.
Predsednik opštine je istakao dva važna aspekta realizacije ovog projekta.

Zamena rasvete u objektu škole u Barandi 1; Foto/Glas Opova

„U pitanju je instalacija nove štedljive rasvete u odnosu na postojeću koja je bila. Ovde imamo dva pozitivna aspekta, a prvi je zamenom dotrajale rasvete i starije tehnologije, dobili smo novu led rasvetu, koja je ujedno i manji potrošač energije što će nam posebno biti od značaja s obzirom na predstojeći period kada svi treba da se bavimo i uštedom potrošnje električne energije. Ono što smo imali prilike da vidimo jeste da svetlosni efekat ostaje isti, učionice su čak i osvetljenije nego što su bile i to uz manju potrošnju energije, tako da je ovo za nas veoma dobar projekat. Lokalna samouprava će i u narednom periodu nastojati da aplicira na ovakvim konkursima i na taj način istovremeno smanjili potrošnju električne energije i osavremenili naše objekte“, izjavio je Markov za Glas Opova.
Projekat zamene stare i postavljanje nove led rasvete škole u Barandi sufinansira Pokrajinski sekretarijat za energetiku, saobraćaj i građevinarstvo.

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije