Opštinska liga: Tempo na vrhu tabele, Sakuljani brojali do devet

26/09/2022

Tempo na vrhu tabele, Sakuljani brojali do devet
SEFKERIN / SAKULE, 26. septembar 2022 – Četrvto kolo Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo obeležila je pobeda Tempa u Kovačici što je Sefkerince, kao jedini tim koji je u dosadašnjem toku prvenstva osvojio maksimalan broj bodova, dovelo na čelnu poziciju i kanonada golova i ubedljiva pobeda Borca koja ih je lansirala na drugu poziciju.
Tempo je za sada usamljen na vrhu, ne pobeđuje ubedljivo kao prošle sezone ali osvaja tri boda u svakom meču. Zanimljivo je da se iza njih na tabeli nalazi čak šest ekipa sa istim brojem bodova, što prvenstvo svakako čini zanimljivijim.
SLAVIA (Kovačica) – TEMPO (Sefkerin) 2:3 (1:1); Ove sezone igrači Tempa kao da su se pretplatili na neizvesne i uzbudljive zavrsnice. I sa drugog gostovanja vraćaju se sa pobedonosnim golom u poslednjem minutu utakmice.
Dobro su Sefkerinci otvorili ovu utakmicu. U 16. minutu Živkov prolazi sa desne strane i odlično centrira, a u šesnaestercu domaćina na tu loptu natrčava Zvonko Jakovljević i smešta je iza leđa golmana Slavije. U 24. minutu Koleski izvodi odlično slobodan udarac sa desne strane i pogađa prečku, na odbijenu loptu natrčava Stamenković i poravnava rezultat na 1:1.
Početkom drugog poluvremena pokoškali su se Stamenković kod domaćih i Janković kod gostiju i zaradili isključenje. Pokušavali su igrači Tempa da dođu do gola ali se domaćin vešto branio sve do 79. minuta. Alesandar Radomirović dobija loptu na levom krilu ulazi u sredinu i šutira sa 25 metara a lopta golmanu Slavije prolazi kroz ruke i ulazi u mrežu za novo vođstvo Tempa.
Od tog trenutka napravila se velika tenzija, kako na terenu tako i na tribinama. Sefkerinci su imali tri boda u džepu ali uzbuđenja tek predstoje. Sudija pokazuje da će se igrati još tri minuta nadoknade vremena. Tempo pravi izmenu kako bi oduzeo malo vremena. Međutim, u jednoj gužvi u šesnaestercu igač Tempa u pokušaju da izbije loptu u polje kači po nozi Jaćimovića i sudija pokazuje na belu tačku. Siguran izvođač je bio Koleski i rezultat je 2:2. Tempo je krenuo sa centra, lopta je zavrsila kod Krueziua na desnom krilu, on upošljava Zvonka Jakovljevića koji izlazi sam pred golmana Holika i rutinski kroz noge ga matira za delirijum na delu tribine gde su bili smesteni navijači koji su doputovali iz Sefkerina. Što bi se fubalski reklo – NIJE KRAJ DOK ZVONKO NE SVIRA KRAJ!
Vredna tri boda idu za Sefkerin. Tempo je ovom pobedom izbio na prvo mesto i osamio se sa tri boda više od svojih pratilaca. Zapažanje je i da su na sve tri utakmice od početka prvenstva sudije svirale penal protiv Tempa.

Sastav Tempa: Janjić, Gligorić, Janković, Arsić, Simeon (od 70. minuta Krueziu), Jaćimovski, Živkov (od 56. minuta Rakić), Bursać (od 90. Cvetković), Jakovljević, Radomirović, Mladenović.
BORAC (Sakule) – BORAC (Pločica) 9:0 (3:0); Ubedljiva pobeda i izuzetna efikasnost domaćih fudbalera obeležila su meč između dva istoimena kluba iz Sakula i Pločice. Sakuljani se već u prvom poluvremenu završili posao, ali je kanonada golova tek usledila u nastavku meča.
Četvorostruki strelac za Sakuljane je bio Slobodan Diske Novković, po dva puta su mrežu pogađali Dragan Kostić i Raša Gračanin, a u listu strelaca se upisao i Milan Selaković.
REZULTATI 4. kola: Slavia – Tempo 2:3; Pobeda – Vojvodina 1:4; Borac (S) – Borac (P) 9:0; Voja Gačić – Jedinstvo 3:0; Kolonija – slobodan tim
TABELA: 1. Tempo (9); 2. Borac (S) (6); 3. Voja Gačić (6); 4. Jedinstvo (6); 5. Kolonija (6); 6. Vojvodina (6); 7. Slavia (6); 8. Borac (P) (3); 9. Pobeda (0)

 

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije