Tribina: Vaspitni uticaj bajke na decu

23/09/2022

Vaspitni uticaj bajke na decu
Baranda/Sakule, 23. Septembar 2022
Predavanje: „Bajke: DA ili NE!?
U okviru saradnje sa već tradicionalnom manifestacijom „Čarobni svet bajke“, koja se realizuje već četvrtu godinu u Opštini Opovo, 22. 9. 2022. realizovan je dvočas u IO „Olga Petrov“ u Barandi, OŠ „Zoran Petrović“ Sakule.
Tema ovogodišnjeg predavanja (stručne kreativne radionice) je realizovana pod okriljem Tribine: „Vaspitni uticaj bajke na decu“ i nosi naziv „Bajke: DA ili NE?!“
Učesnici predavanja su bili đaci trećeg, četvrtog, sedmog i osmog razreda, škole u Barandi. Realizator ovog predavanja je kao i do sada bila učiteljica, profesor razredne nastave Nada Kljajić. Predavanju su prisustvovale i koleginice Tamara Jarić (profesorka srpskog jezika), Jasmina Đukić (profesorka istorije), Marijana Legetić (profesorka hemije), pedagog škole Jadranka Babinka i organizatorka manifestacije Žanna Knežević.
U uvodnom delu učenici su se putem ankete izjasnili, šta smatraju – kome su bajke namenjene, koja je bajka na njih ostavila najjači utisak i šta su naučili čitajući ih. Za ovaj podatak iskorišteni su i rezultati anonimne ankete, sprovedene putem društvene mreže Fejsbuk i otvorene grupe „Zagrljaj“. Saznali smo da su bajke namenjene svima, da su različite bajke imale uticaj na različite osobe, da su naučili da dobro pobeđuju zlo i da pravda kad-tad izađe na videlo.
Učiteljica Nada Kljajić je vodila razgovor sa učenicima, ispitujući i razmenjujući iskustva,zaključke, kao i mišljenja o različitim uticajima bajki na razvoj ličnost, emocija, međuljudskih odnosa,… Kroz ovo predavanje učenici su pronalazili vezu, poruku i inspiraciju tumačeći klasične bajke sa stvarnim životom.
U završnom delu đaci su osmislili i prezentovali svoje bajke na osnovu uputstva dobijenog od učiteljice Nade, sjajno se zabavili i ocenili najboljom ocenom celokupnu aktivnost.
Pa, ako ste se pitali da li su nam bajke potrebne i da li ih treba čitati i pričati, đaci iz Barande poručuju: DA! Bajke nam trebaju, jer čine naše detinjstvo lepšim.

Vaspitni uticaj bajke na decu

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

Završna konferencija EU projekta „Krug podrške“

ОPOVO, 23. april 2024 - Završna konferencija projekta „Krug podrške“ održana je 22. aprila u sali Kulturnog centra Opovo. Projekat „Krug podrške“ je realizovala opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem „Siguran život“, a uz finansijsku...

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

ONB Opovo: Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku

Nova donacija knjiga za opovačku biblioteku OPOVO, 19. april 2024 – Naša sugrađanka Slavica Karajović donirala je Opštinskoj narodnoj biblioteci Opovo 45 novih knjiga (15 naslova). Prilikom uručivanja knjiga, direktorka biblioteke Katarina Nikolić Ralić se zahvalila...

najnovije

najčitanije