Tribina: Vaspitni uticaj bajke na decu

September 23, 2022

Vaspitni uticaj bajke na decu
Baranda/Sakule, 23. Septembar 2022
Predavanje: „Bajke: DA ili NE!?
U okviru saradnje sa već tradicionalnom manifestacijom „Čarobni svet bajke“, koja se realizuje već četvrtu godinu u Opštini Opovo, 22. 9. 2022. realizovan je dvočas u IO „Olga Petrov“ u Barandi, OŠ „Zoran Petrović“ Sakule.
Tema ovogodišnjeg predavanja (stručne kreativne radionice) je realizovana pod okriljem Tribine: „Vaspitni uticaj bajke na decu“ i nosi naziv „Bajke: DA ili NE?!“
Učesnici predavanja su bili đaci trećeg, četvrtog, sedmog i osmog razreda, škole u Barandi. Realizator ovog predavanja je kao i do sada bila učiteljica, profesor razredne nastave Nada Kljajić. Predavanju su prisustvovale i koleginice Tamara Jarić (profesorka srpskog jezika), Jasmina Đukić (profesorka istorije), Marijana Legetić (profesorka hemije), pedagog škole Jadranka Babinka i organizatorka manifestacije Žanna Knežević.
U uvodnom delu učenici su se putem ankete izjasnili, šta smatraju – kome su bajke namenjene, koja je bajka na njih ostavila najjači utisak i šta su naučili čitajući ih. Za ovaj podatak iskorišteni su i rezultati anonimne ankete, sprovedene putem društvene mreže Fejsbuk i otvorene grupe „Zagrljaj“. Saznali smo da su bajke namenjene svima, da su različite bajke imale uticaj na različite osobe, da su naučili da dobro pobeđuju zlo i da pravda kad-tad izađe na videlo.
Učiteljica Nada Kljajić je vodila razgovor sa učenicima, ispitujući i razmenjujući iskustva,zaključke, kao i mišljenja o različitim uticajima bajki na razvoj ličnost, emocija, međuljudskih odnosa,… Kroz ovo predavanje učenici su pronalazili vezu, poruku i inspiraciju tumačeći klasične bajke sa stvarnim životom.
U završnom delu đaci su osmislili i prezentovali svoje bajke na osnovu uputstva dobijenog od učiteljice Nade, sjajno se zabavili i ocenili najboljom ocenom celokupnu aktivnost.
Pa, ako ste se pitali da li su nam bajke potrebne i da li ih treba čitati i pričati, đaci iz Barande poručuju: DA! Bajke nam trebaju, jer čine naše detinjstvo lepšim.

Vaspitni uticaj bajke na decu

pročitajte još i

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

U septembru šest venčanja OPOVO, 1. oktobar 2022 - Tokom septembra na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja, četiri u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Đorđe Šimšić i Jovana Lekić; Nemanja Janjić i Tanja Spasevski; Saša Jovanov i Jelena Surdanov; Saša...

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Danas počinje popis BEOGRAD, 1. oktobra (Tanjug) - U Srbiji danas počinje popis stanovništva, a oko 15.000 izabranih popisivača krenuće od vrata do vrata, metodom intervjua da od građana prikupljaju popisne podatke. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin...

najnovije

najčitanije