Dan Sakula: Polaganje venaca i odavanje počasti palim borcima

09/09/2022

Polaganje venaca i odavanje počasti palim borcima

SAKULE, 9. septembar 2022 – Uz prisustvo građana, predstavnika lokalne samouprave, nastavnika i učenika osnovne škole, povodom 9. septembra, Dana Sakula, predsednik opštine Miloš Markov i predsednika Saveta mesne zajednice Sakule Milorad Ješin, položili su venac na spomenik palim borcima iz Sakula u Drugom svetskom ratu.

Hor Osnovne škole „Zoran Petrović“ je otpevao nacionalnu himnu, dok su učenici starijih razreda izveli prigodan recital.

Dan Sakula; Foto/Glas Opova

Predsednik opštine je Sakuljanima čestitao praznik i još jednom istakao važnost žrtve koje su podneli sakulski borci u borbi za slobodu naše zemlje. Takođe, Markov se osvrnuo na aktuelne i planirane projekte koji će se naredne godine realizovati u Sakulama.

„Svakako da nam je prioritet rekonstrukcija zgrade i kotlarnice osnovne škole, zatim izgradnja novog ili renoviranje starog dečjeg igrališta, a takođe, uskoro startujemo i sa projektom rekonstrukcije vodovodne mreže u Sakulama“, poručio je Markov.

pročitajte još i

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu

Susret veterana folklora Srbije: Čigra po sedmi put u Žitištu OPOVO, 28. mart 2023 -  U Žitištu se od 11. marta do 8. aprila održava jedna od najstarijih etno manifestacija u ovom delu Srbije pod nazivom Susret veterana folklora Srbije „Spomenar“. Ove godine se...

Društvo: Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika

Društvo: Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika

Održana Osnivačka skupština Udruženja preduzetnika OPOVO, 27. mart 2023 – U opovu je 23. marta održana Osnivačka skupština novoformiranog Udruženja preduzetnika Opštine Opovo. Na osnivačkoj sednici su izabrani članovi Upravnog odbora – Zlatka Ugrinov, Dragan Knežević,...

najnovije

najčitanije