Veterinarska ambulanta Opovo: Sterilizacija pasa i mačaka

September 9, 2022

u OGLASI

Sterilizacija pasa i mačaka

Sterilizacija je rutinska hirurška intervencija uklanjanja reproduktivmih organa ženski (ovarihisterektomija) i mužjaka (kastracija) koja se izvodi u opštoj anesteziji, traje oko sat vremena , a  životinja se veoma brzo oporavlja.

Razlozi pristupanja ovoj metodi su višestruki.

Na ovaj način vrši se kontrola reprodukcije vlasničkih i nevlasničkih životinja i izbegava se rađanje neželjenog potomstva, koje po pravilu završava na ulici.

Drugi, veoma značajan je zdravstveni razlog. Sterilizacijom se eliminiše mogućnost pojave zloćudnih tumora mlečne žlezde, jajnika, materice i testisa.

Treći razlog je izbegavanje svih neprijatnosti koje prate sezonu parenja i vezane  su za promenu ponašanja  životinja uzrokovanu delovanjem polnih hormona.: kuja je uznemirena, pokušava da pobegne,privlači horde mužjaka koji postaju agresivni u borbi za ženkom, slabije jede i iscrpljuje se u toku graviditeta, porođaja i dojenja.

Odgovorni vlasnici, ukoliko više ne žele razmnožavanje svoje životinje, svakako je najbolje da se odluče za streilizaciju.

pročitajte još i

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom

Opština Opovo kupuje kuće sa okućnicom   Poziv zainteresovanim prodavcima sa teritorije opštine Opovo U okviru projekta „Krug podrške“, koji sprovodi opština Opovo u saradnji sa Centrom za socijalni rad Opovo i udruženjem građana „Siguran život“, objavljen je...

Prijava za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Prijava za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu

Prijava za dodelu kuća sa okućnicom u Opovu Poziv osetljivim društvenim grupama u Opovu za dodelu kuća i pratećih mera podrške U okviru projekta „Krug podrške“, koji je usmeren na obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za odabrane korisnike, kroz kupovinu i dodelu...

najnovije

najčitanije