Inspekcija za zaštitu životne sredine: Obaveštenje o sistematskoj deratizaciji na teritoriji opštine Opovo

05/09/2022

Obaveštenje o sistematskoj deratizaciji na teritoriji opštine Opovo

OPOVO, 5. septembar 2022 – U periodu od 05. do 20. septembra na teritoriji Opštine Opovo sprovodiće se sistematska deratizacija koja će obuhvatiti sva domaćinstva u sva četiri naseljena mesta i javne ustanove.

Sistematska deratizacija – suzbijanje miševa i pacova vršiće se preparatima na bazi bromadiolona i brodifakuma sa dodatkom Bitrexa, koji mogu biti otrovni za ljude i životinje.  Da bi se izbegla nepoželjna trovanja pozivamo građane da se pridržavaju sledećeg:

Sprečiti decu da dođu u kontakt sa zatrovanim mamcima

Onemogućiti domaćim životinjama pristup postavljenim mamcima

NE DIRATI zatrovane mamce

U slučaju trovanja obratiti se najbližoj zdravstvenoj ustanovi ili pozvati Nacionalni centar za kontrolu trovanja ( tel. 011/3608440)

Kao antidot primenjuje se vitamin K1.

Deratizaciju sprovede ekipe „EKO-SAN PLUS“ DOO na osnovu Ugovora broj 404-77/22 od 09.08.2022. godine zaključenog  sa Opštinskom upravom Opovo za 2022. godinu u svrhu kontrole glodara kao štetočina i kao  prenosioca  zaraznih bolesti  ljudi, domaćih i divljih životinja. (M.M.)

pročitajte još i

Opštinska uprava Opovo: Pet paketa za novorođene bebe

Opštinska uprava Opovo: Pet paketa za novorođene bebe

Pet paketa za novorođene bebe OPOVO, 19. januar 2023 – U januarskoj raspodeli paketa za novorođene bebe, Opštinska uprava je uručila pet paketa za četiri devojčice i jednog dečaka. Jedna prinova je septembarska, dok su četiri decembarske. Četiri bebe su iz Sakula i...

najnovije

najčitanije