Markov: Uskoro nov način regresiranja prevoza učenika

31/08/2022

Uskoro nov način regresiranja prevoza učenika

OPOVO, 31. avgust 2022 – Povodom postupka javne nabavke i izbora najpovoljnijeg autoprevoznika na relaciji Opovo – Pančevo – Opovo, čije će mesečne karte za učenike regresirati lokalna samouprava, predsednik opštine Miloš Markov je izdao saopštenje za javnost.

„U skadu sa Zakonom o javnim nabavkama naša lokalna samouprava je dužna da prihvati najpovoljniju ponudu koja je bila na datoj relaciji, u ovom slučaju Opovo – Pančevo. Pantransport je dao niže cene u odnosu na „City Star Ekspres“ i na taj način mi smo u obavezi da sa njima potpišemo ugovor. Međutim, svesni smo činjenice da samo 15 do 20% dece putuje Pantransportom, dok oko 80% dece koristi „City Star express“ tako da nismo zadovoljni načinom na koji subvencionišemo đački prevoz, jer na taj način pokrivamo manjinski deo učeničke populacije koja se školuje u Pančevu.

Želimo to da ispravimo i promenimo prilagođavanjem naših lokalnih akta na osnovu čega ćemo moći da subvenciju prevoza direktno uplaćujemo na tekući račun roditelja. Na taj način oni će imati mogućnost izbora, opet po najpovoljnijoj ponudi u skladu sa Zakonom, jer ćemo mi opet vršiti istraživanja tržišta, ali ćemo uplaćivati novac na tekuće račune roditelja, a oni taj novac iskoristiti za prevoznika za kojeg oni smatraju da im je najbolji ili najfunkcionalniji.

S obzirom da je u pitanju izmena šire lokalno – pravne regulative, treba nam set koraka koji obuhvataju i skupštinski proces i proces opštinskog veća, kao i određene komisije koje treba da zasedaju, tako da nam treba određeni vremenski period i računamo da ćemo do nove godine sva akta uskladiti i prilagoditi za početak naredne godine.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije