EP U16, B divizija: Srbija u polufinalu!

26/08/2022

u SPORT

Srbija u polufinalu!

Izvor: KSS

PODGORICA, 25. avgust 2022 – Ženska U16 reprezentacija Srbije igraće u polufinalu Evropskog prvenstva „B” divizije u Pogorici. Tim koji vodi selektorka Biljana Stanković u četvrtfinalu je bio bolji od Bugarske, za finale i siguran povratak u „A” diviziju igraće protiv reprezentacije Švedske.

Polufinale se igra u petak od 18,45 časova.

Srbija U16 – Bugarska U16 64:63 (22:13, 14:19, 17:9, 11:22)

Kao što je bilo i očekivano, četvrtfinale je bilo do sada najteži ispit za naš tim. Iako su sjajno počele, rano povele 7:0, pa iako su uspele da se oslobode pritiska rivalki i da na sličan način i završe prvi period – serijom 10:2 za 22:13 – naše devojke su morale do samog kraja da igraju za ovu veliku pobedu. Bukvalno do poslednjih sekundi.

Iako naš tim nijednog trenutka predost nije ispustio, Bugarska je već u drugoj četvrtini uzvratila, pa se na veliki odmor otišlo sa  „samo” četiri poena prednosti za naš tim – 36:32.

Foto/KSS

Iako je već posle pet minuta igre u drugom  poluvremenu, prednost Srbije bila dvocifrena – Minja Aranđelović je pogodila za 44:34, pa iako su u ovom delu igre išle i na plus 14 – 50:36, naše devojke nisu uspele i da definitivno slome rivalke.

Bugarska je bolje ušla u poslednji period. Spustila našu prednost na samo tri poena – 61:58, tri minuta pre kraja. Napad posle tajm-auta selektorke Stanković završen je faulom nad Minjom Aranđelović koja je zatim ubacila oba penala – 63:58. Usledila je dobra odbrana, nova izgubljena lopta Bugarske. Pa dva neiskorišćena napada, pa nova dobra odbrana. Kontranapad u kome je faulom zaustavljena Imana Ćosović. Bila je polovična sa linije slobodnih bacanja, ali naš tim je držao distancu – 64:58, minut i 46 sekundi pre kraja.

Ni to nije bio kraj. Pet brzih poena Bugarska vratili su dramu – na 23,4 sekunde pre kraja na semaforu je 64:63. Posle po malo nesigurne igre na obe strane, na 11 sekudni pre kraja na liniji penala završila je Jovana Popović. Iako nijedno bacanje nije pogodila, izabranice selektorke Stanković su u preostalom vremenu uspele da se odbrane i otišle su u polufinale.

Sa 16 poena, najefikasnija je bila Lana Marić,a imala je i 14 skokova. Dvocifren učinak upisale su još Minja Aranđelović 15 poena, 8 skokova i Jovana Popvić 13 peona, 8 skokova, 7 ukradenih lopti i 5 asistencija.

Foto: FIBA.basketball

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije