Opšta bolnica Pančevo: Bolnica dobila novi skener najsavremenije tehnologije

21/08/2022


Bolnica dobila novi skener najsavremenije tehnologije

Izvor: RTV Pančevo
Pančevo; 21.8.2022.
Posle petnaest godina u Opštu bolnicu Pančevo stigao je novi skener najsavremenije tehnologije čija cena je oko 5oo hiljada evra. Instalacija ovog aparata je u toku jer je pre početka rada neophodno da stigne dozvola za rad od Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja

„Instalacija novog skenera je u toku, neophodno je pripremiti prostoriju i druge tehničke pripreme, struja i sve ono što traži proizvođač. Cena novog aparata je oko 5oo hiljada eura, sada moramo biti strpljivi što je do bolnice mi smo sve uradili, probni rad skenera trebalo bi da bude krajem avgusta, provera zračenja, i konačna dozvola agencije”, istakao je dr Slobodan Ovuka direktor Opšte bolnice Pančevo.

Zahvaljući sredstvima koja je obezbedilo Ministarstvo zdravlja i Pokrajinska vlada u Opštu bolnicu Pančevo uskoro stiže rendgen aparat. Takođe u Službu za Internističke bolesti stiže kardiološki ultrazvučni aparat.

Zahvaljući Pokrajinskoj Vladi i Urološko odeljenje je dobilo značajnu opremu.
„Sada smo dobili cistolipotiptor, instrument koji razbija kamen u bešici, ranije smo pacijente slali za Beograd i mi smo već juče počeli da primenjujemo novu opremu. Zanovili smo puno dodatne opreme kao što su cistokopi koji su nam neophodni svakodnevno na Urološkom odeljenju. Optike koje su jako skupe mi smo dobili četiri. Ono što je takođe bitno je pumpa, koja ima mnogo fukncija omogućuju sigurnije i bezbednije intervencije”, kaže dr Slađana Kovačević specijalista urologije, načelnik Urološkog odeljenja i Portparol Opšte bolnice Pančevo.

Zahvaljući novoj opremi koja će se početkom jeseni primenjivati u punom kapacitetu pacijenti u Južnobanatskom okrugu u Opštoj bolnici lečiće se uz pomoć najsavremenije opreme koja se primenjuje u svetu.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

105 osmaka polaže završni ispit u školama opštine Opovo

105 osmaka polaže završni ispit u školama opštine Opovo

OPOVO/SAKULE18. jun 2024 Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji danas polažu završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Danas će se polagati srpski, odnosno maternji jezik, naredni dan matematika, a 20. juna...

najnovije

najčitanije