Saobraćaj: Pojačana kontrola brzine kretanja vozila do kraja nedelje

08/08/2022

Pojačana kontrola brzine kretanja vozila do kraja nedelje

Srbija, 8. avgusta
Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a sprovešće od danas do 14. avgusta akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.
Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije tj. “presretačima”, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema, saopštio je MUP.
Dodaju da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača i da će vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiti na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.
Iz MUP-a apeluju na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja i ističu da se od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo 140 najtežih saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 lica.
Podsećaju da je od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.
Akcija pojačane kontrole saobraćaja sprovešće se u 30 država članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope).

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama

U utorak akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama OPOVO, 20. april 2024 – U organizaciji Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine i Crvenog krsta Opovo, u utorak, 23. aprila održaće se akcije dobrovoljnog davanja krvi u Barandi i Sakulama. U Barandi, krv se...

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

Vremenske prilike: Umereno do potpuno oblačno

SRBIJA 18. april 2024 Danas umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom, a u planinskim predelima sa snegom. Posle podne i uveče postepeni prestanak padavina i delimično razvedravanje. Takođe očekuje se slab i umeren vetar, na...

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Vremenske prilike: Promena vremena, zahlađenje i kiša

Promena vremena, zahlađenje i kiša SRBIJA, 16. april 2024 Danas od sredine dana i dalje povećanje oblačnosti, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Očekuje se vetar umerenog intenziteta, jugozapadni, kasnije popodne u skretanju na umeren i jak...

najnovije

najčitanije