IT bezbednost: CERT upozorio na novu fišing kampanju,moguće zloupotrebe

July 19, 2022

CERT upozorio na novu fišing kampanju,moguće zloupotrebe

BEOGRAD, 19. jula (Tanjug) – Nacionalni centar za prevenciju bezbednosnih rizika u IKT sistemima upozorio je danas sve korisnike da je u toku nova fišing kampanja koja je usmerena na korisnike poštanskih usluga.

Kako se navodi u saopštenju, korisnicima se šalje lažna e-pošta sa obaveštenjem o neuspešnom pokušaju isporuke pošiljke.

Poruka stiže sa različitih adresa sa naslovom “Ažurirajte adresu za isporuku” sa zahtevom da se unesu podaci i klikne na jedan od dva linka koji se šalju – “Dogovorite isporuku na ovu adresu” i “Ažurirajte adresu za dostavu”.

Oba linka vode na fišing stranicu koja lažira logo Pošte Srbije i od korisnika se zahteva da unesu podatke, navodi se u saopštenju i ukazuje da svi podaci koje korisnik unese na lažnu formu mogu biti zloupotrebljeni.

pročitajte još i

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

U septembru šest venčanja OPOVO, 1. oktobar 2022 - Tokom septembra na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja, četiri u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Đorđe Šimšić i Jovana Lekić; Nemanja Janjić i Tanja Spasevski; Saša Jovanov i Jelena Surdanov; Saša...

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Danas počinje popis BEOGRAD, 1. oktobra (Tanjug) - U Srbiji danas počinje popis stanovništva, a oko 15.000 izabranih popisivača krenuće od vrata do vrata, metodom intervjua da od građana prikupljaju popisne podatke. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin...

najnovije

najčitanije