Sportski vikend: U SUBOTU TURNIR VETERANA U SEFKERINU, KOŠARKAŠI IGRAJU POSLEDNJE KOLO

26/09/2014

u SPORT

U SUBOTU TURNIR VETERANA U SEFKERINU, KOŠARKAŠI IGRAJU POSLEDNJE KOLO
Opovo, 26. septembar 2014;
Ovogodišnja turneja turnira veterana završava se u Sefkerinu. Veterani Tempa biće u subotu domaćini svojim kolegama iz Opova, Barande i Sakula. U dosadašnja tri kruga, veterani Radničkog su osvojili dva turnira u Sakulama i Opovu, a Omladinac je bio najbolji u Barandi. Što se tiče redovnog fudbalskog prvenstva, Borac, Omladinac i Tempo gostuju, dok će Radnički ovog vikenda jedini igrati na domaćem terenu.

BANATSKA ZONA:  U 7. kolu očekuje nas derbi dve vodeće ekipe prvenstva. Izuzetno teško gostovanje imaće Borac u subotu. Sakuljani igraju sa OFK Kikindom, trenutno prvoplasiranom ekipom na tabeli. Teško je prognozirati ishod ovog meča ali sigurno je da OFK Kikinda ima startnu prednost domaćeg terena. Eventualnom pobedom Borac bi i zvanično „overio“ kandidaturu za sam vrh, ali verovatno bi svi u klubu bili zadovoljni podelom bodova. U slučaju poraza i u zavisnosti od ostalih rezultata, Borac bi mogao da padne za dve do četiri pozicije na tabeli.

PRVA JUŽNOBANATSKA LIGA: Radnički dočekuje uvek nezgodnu ekipu BAK-a iz Bele Crkve. Tradicionalno BAK igra slabije na strani ali ove sezone njihova promena forme nema nekih pravila jer su utakmice dobijali u gostima ali i gubili u Beloj Crkvi. Sa skorom od tri pobede, jednim remijem i dva poraza, BAK se nakon šest kola nalazi na sedmoj poziciji. Baranđani su ove sezone bili ubedljivi i efikasni kao domaćini zbog čega su navijači pred nedelnji meč veliki optimista. Bez obzira na to, u klubu upozoravaju na oprez i da ovom meču treba pristupiti kao da je u pitanju ekipa iz samog vrha tabele.

DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA ZAPAD – GRUPA SEVER: Nakon prve ovosezonske pobede, Tempo gostuje u Idvoru, koji je prošlog vikenda izgubio u Opovu. Tempo je tim koji se na osnovu dosadašnjih utakmica teško može analizirati. Odigra protiv favorita u Opovu odlično, a onda ubedljivo kod kućeizgubi od autsajdera. Tempo svakako ima šanse u Idvoru ali kako će odigrati to je drugo pitanje.

Omladinac je vezao dva trijumfa i što je najbitnije, na poslednjem meču prikazao odličnu igru. U nedelju gostuju u Glogonju, ekipi koja je izgubila sve tri dosadašnje utakmice. Ako ponove igru iz poslednjeg kola Opovčani sigurno neće imati razloga za brigu.

FUDBAL – MLAĐE KATEGORIJE: U kategoriji omladinaca i Omladinske lige Južnog Banata – grupa sever, Borac gostuje u Uzdinu, Radnički u Crepaji, a Omladinac u Glogonju. U okviru Pionirske lige Južnog Banata – istok, Borac gostuje u Smederevu, a OFK Stenli Vojvodina u Padini.

KOŠARKA: LETNJA RAZVOJNA LIGA GKS PANČEVO: Tokom predstojećeg vikenda igra se poslednje kolo Letnje razvojne lige Gradskog košarkaškog saveza Pančevo. Kod Opovčana, seniori i pioniri gostuju u Pančevu gde će odigrati mečeve sa ekipom Tamiš 1, dok je sakulski Borac domaćin timu Tamiš 2. Utakmice nemaju velikog rezultatskog značaja jer ne mogu ništa bitno promeniti u konačnom rasporedu na tabeli.

SUBOTA, 27.09.2014:

Košarka / LRL GKS Pančevo / pioniri 8. kolo:

Pančevo, 14:15h; Tamiš 1 – Opovo 99

Fudbal / Banatska zona / 7. kolo:

Kikinda, 15:30h; OFK Kikinda – Borac (Sakule)

Košarka / LRL GKS Pančevo / seniori 22. kolo:

Sakule, 17:00h; Borac – Tamiš 2 (Pančevo)

NEDELJA, 28.09.2014:

Košarka / LRL GKS Pančevo / seniori 22. kolo:

Pančevo, 12:30h; Tamiš 1 – Opovo 99

Fudbal / Prva južnobanatska liga / 7. kolo:

Baranda, 16:00h; Radnički – BAK (Bela Crkva)

Fudbal / Druga južnobanatska liga zapad – grupa sever / 5. kolo:

Glogonj, 16:00h; Glogonj – Omladinac (Opovo)

Idvor, 16:00h; Polet – Tempo (Sefkerin)

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Školski sport: Opštinsko takmičenje u atletici

Opštinsko takmičenje u atletici OPOVO, 23. april 2024 - Na sportskom centru u Opovu, održano je 15. aprila Opštinsko prvenstvo u atletici, za učenike od 5 do 8 razreda. Učenici su se nadmetali u sledećim disciplinama: 60m, 100m, 300m, skok uvis, skok udalj i bacanje...

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

Fudbal: Veliki fudbalski derbi pripao Sakuljanima

SAKULE, 21. april 2024 – Veliki derb Druge južnobanatske lige – zapad i i velika fudbalska predstava koju su upotpunili navijači oba kluba na prepunim tribinama stadiona Sveti Nikola u Sakulama. Derbi koji verovatno odlučuje šampiona, ali treba sačekati poslednje kolo...

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

Nova goleada u Opovu, raspoloženi strelci Omladinca

OPOVO, 21. april 2024 – Fudbaleri opovačkog Omladinca priredili su još jednu goleadu za svoje navijače. U 15. kolu Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo, Omladinac je više nego ubedljivo savladao Jedinstvo iz Dubovca. OMLADINAC 1927 (Opovo) – JEDINSTVO...

najnovije

najčitanije