Mandalinski turnir u Sefkerinu: U velikom finalu Baranđani osvojili pobednički pehar (video)

04/07/2022

u SPORT

U velikom finalu Baranđani osvojili pobednički pehar

SEFKERIN, 3. jul 2022 – Utakmicama za treće i prvo mesto, u nedelju uveče završen je četvrti Mandalinski turnir u malom fudbalu, koji je ove godine organizovao Fudbalski klub „Tempo“ Sefkerin.

Do sada najmasovniji po broju ekipa, turnir je bio izuzetno kvalitetan, a svaku utakmicu pratio je veliki broj gledalaca.

U meču za treće mesto Pink panteri su pobedili ekipu Pali Sent Žermen rezulatom 4:3, a u finalu zasluženo su se našle dve najbolje ekipe – Baranda i Novaković. Odlična utakmica koja je i pored sparnog vremena imala visok tempo gde su Baranđani za razliku od rivala iskoristili svoje prilike i zasluženo na kraju podigli pobednički pehar.

Smenjivali su se napadi i šanse obe ekipe, puno lepih poteza i duela, a briljirali su golmani zahvaljujući kojima je se na poluvreme otišlo bez golova. Milan Šiđanin je branio i nemoguća, a na drugoj strani istakao se i Dejan Vasić. U nastavku meča presudilo je iskustvo Barande. Prvo je mrežu zatresao Milan Trojanović, a malo kasnije i Milan Dodić. Međutim, Novaković se nije predavao, nastavili su da pritiskaju kako bi došli do izjednačenja, ali u finišu braća Šušnjar pokazuju klasu i prvo Milan, a zatim i Aleksandar stavljaju tačku na ovaj meč – 4:0 za Barandu.

Milan Šušnjar iz pobedničke ekipe uputio je pohvale rivalima i istakao da je utakmicu odlučilo iskustvo i „duža“ klupa njegove ekipe.

„Borili smo se, protivnici su mlada ekipa, naglasio bih da su dosta mlađi od nas i njihovo vreme tek predstoji. Mi smo se trudili da sačuvamo prvo poluvreme, da izdržimo, imali smo dosta jaku klupu i izmenama smo došli do rezultata u drugom poluvremenu“.

Baranđani su i na početku turnira važili za favorite ali su u grupi imali jedan neplaniran poraz.

„Imali smo situaciju da smo igrali istovremeno više turnira. Momci su išli od turnira do turnira, negde su se poklapala vremena, a taj kiks se dogodio kad smo došli sa turnira iz Beograda. Bilo nas je četvorica bez zamena, bili smo umorni i to je razlog što smo izgubili tu utakmicu“, rekao je Šušnjar.

Pobedničke pehare za Barandu, Novaković i Pink pantere, uručio je predsednik opštine Miloš Markov. Za najboljeg igrača turnira proglašen je upravo Milan Šušnjar, prvi strelac je Nemanja Nedić, najbolji golman Nikola Šiđanin, a nagradu za fer plej dobila je ekipa PSŽ. Plakete za podršku turniru i fudbalskom klubu „Tempo“ dobili su predstavnici lokalne samouprave, predsednik opštine Miloš Markov, pokrajinski poslanik Predarg Ginculj, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i svi sponzori turnira.

Na kraju ovog odlično organizovanog turnira pobedničko postolje i vatromet.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

Sportski vikend: U Sakulama se igra derbi prvenstva

U Sakulama se igra derbi prvenstva OPOVO, 19. april 2024 – Ovog vikenda, preciznije u nedelju, najveća pažnja biće usmerena na veliki derbi Druge južnobanatske lige – zapad koji se igra u Sakulama između domaćeg Borca i sefkerinskog Tempa. Utakmica koja će...

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Atletika: Kup Srbije u bacačkim disciplinama

Kup Srbije u bacačkim disciplinama OPOVO, 18. april 2024 - Dok su se Spartakovi trkači u Crvenki, takmičili na Prvenstvi Vojvodine u krosu, Spartakovi bacači su 14. aprila u Sremskoj Mitrovici učestvovali na Kupu Srbije u bacačkim disciplinama u kategoriji starijih...

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije