Mala matura za generaciju 2007: Matursko veče proslavljeno u Opovu (video)

03/07/2022

Matursko veče proslavljeno u Opovu

Matursko veče proslavljeno u Opovu

OPOVO, 2. jul 2022 – Još jedna generacija maturanta Osnovne škole „Dositej Obradivić“ proslavila je matursko veče i završetak osmogodišnjeg školovanja.

Početkom nedelje održani su maturski testovi, a danas su uručene diplome i svedočanstva, nakon čega su se maturanti iz Opova, Barande, Sakula i Sefkerina okupili kod fontane u opovačkom parku odakle je krenuo tradicionalni defile do hotela „Stari Banat“ gde je održano matursko veče.

Maturantima se obratio direktor škole Slaviša Miškov koji pohvalio generaciju i izrazio podeljeno osećanje, žal što se rastaju ali i radost što sada idu novim životnim putem i nastavljaju učenje u srednjim školama.

„Ispraćamo još jednu generaciju i kako kažemo mi prosvetari uvek imamo i žal i radost, zato što se rastajemo ali smo srećni jer ispraćamo opet generaciju koja je imala otežavajuće uslove za rad i srećni smo što su pokazali dobre rezultate. Imamo sedam vukovaca, pratimo 93 „osmaka“, tako da smo srećni i zadovoljni jer očekujemo da će upisati željene škole“, izjavio je Miškov.

Lokalna samouprava je i ove godine podržala proslavu mature i tradicionalno spremila poklone za sve maturante. Ovog puta svi maturanti su na poklon dobili enciklopediju – Prirodna bogatstva Zemlje, koje su uručili predsednik opštine Miloš Markov i njegova zamenica Anka Simin Damjanov.

Markov je pozdravio maturante, poželeo im puno uspeha u daljem školovanju, istakao da će lokalna samouprava uvek biti podrška našoj osnovnoj školi, kao i svim učenicima koji nastave obrazovanje.

„I mi kao jedinica lokalne samouprave želimo da našim maturantima čestitamo završetak školovanja, odnosno malu maturu, ali da im pokažemo da smo mi tu uz njih kao neko ko im je podrška tokom njihovog školovanja. Ove godine smo našim maturantima poklonili po jednu knjigu iz koje će imati prilike da steknu neke nove informacije, da se edukuju uz poruku da je obrazovanje moć i da treba da se školuju i u narednom periodu, a mi smo tu kao i uvek da ih podržimo u tome“, poručio je Markov.

Nakon oficijelnog krenuo je zabavni deo, tako da su maturanti već na prve taktove muzike ustali sa svojih mesta, zaigrali i zapevali.

BONUS VIDE: VATROMET:

pročitajte još i

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Opovo: Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi

Najava akcije dobrovoljnog davanja krvi Opovo 7. februar 2023 Akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se u sredu 13. februara u Opovu, u OŠ „Dositej Obradović“ u Opovu od 11:00 do 13:30h i u Zdravstvenoj ambulanti Sefkerin od 14:30 do 17:00h. Krv mogu dati sve zdrave...

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Pčelarstvo: Održano još jedno predavanje pčelarima

Održano još jedno predavanje pčelarima Opovo, 5. februar 2023 U Sali info centra juče je održano predavanje zainteresovanim pčelarima iz naše opštine. Tema je nosila naziv ,,Rojeva matica i druge urbane legenda Balkaskog pčelarstva”, a predavanje je održao pčelar iz...

najnovije

najčitanije