Ministarstvo odbrane: Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

02/07/2022

Poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

BEOGRAD, 2. jula (Tanjug) – Ministarstvo odbrane pozvalo je danas mladiće i devojke koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave za dobrovoljno služenje šestomesečnog vojnog roka sa oružjem.

U toku je prijavljivanje za septembarski uputni rok, koje traje do 31. avgusta ove godine. Osim mogućnosti da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom i steknu nova znanja, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu u iznosu oko 38.000 dinara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojniku, za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, obezbeđuje se naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, vojna odeća i obuća.

Posle odsluženog vojnog roka, mladićima i devojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.



MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

najnovije

najčitanije