Streličarstvo: Državni rekord i bronza na Centralno evropskom kupu za Roberta Mažinga

June 23, 2022

u SPORT

Državni rekord i bronza na Centralno evropskom kupu za Roberta Mažinga

OPOVO, 23. jun 2022 – Streličari iz naše opštine, članovi pančevačkog streličarskog kluba, Robert Mažing, Branislav Damjanov i Dragiša Jevtić nastavljaju sa dobrim rezultatima i ove sezone.  

Na streličarskom turniru u Beogradu u organizaciji BSK-a, Mažing je izuzetnim gađanjem u kvalifikacionom delu postavio novi državni rekord od 593 kruga i time se popeo na prvo mesto na streličarskoj tabeli u kategoriji goli luk. U nastavku turnira Robert je u eleminacijama lako uspeo da se izbori za prvo mesto, dok je Branislav Damjanov iz Sefkerina osvojio bronzu u miks timu sa Ivanom Orlov Gajan, sedmo mesto u generalnom plasmanu i 541 upucan krug u kvalifikacionom delu takmičenja.

U Novom Morofu u Hrvatskoj održana je 18. juna druga etapa Centralno evropskog kupa (CEC)  na kom su između streličara iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Slovačke i Hrvatske nastupali i srpski streličari od kojih su se posebno istakli Teona Jovanović iz Pančeva uzevši zlatnu medalju u kategoriji olimpijski luk i Robert Mažing iz Opova koji je ovoga puta uz prilično napete eleminacije i dve zlatne strele uspeo da se izbori za bronzu u kategoriji goli luk.

Na takmičenju je nastupio i Dragiša Jevtić iz Sefkerina koji je zauzeo osmo mesto na ovom prestižnom takmičenju.

pročitajte još i

Košarka KSV pioniri: Opovčani ubedljivi u susretu sa Starčevcima

Košarka KSV pioniri: Opovčani ubedljivi u susretu sa Starčevcima

Opovčani ubedljivi u susretu sa Starčevcima OPOVO, 27. novembar 2022 – U 6. kolu KSV KL U14 pioniri 2009 – grupa D, Opovčani su pobedili Borac iz Starčeva rezultatom 68:42 (7:13; 20:7; 20:14; 21:8). Nisu dobro otvorili utakmicu Opovčani, tako da su gosti nakon prve...

najnovije

najčitanije