Pogled na fudbalsku sezonu: Mnogo želeli, malo uradili

22/06/2022

u SPORT

Mnogo želeli, malo uradili

OPOVO, 22. jun 2022 – Odigravanjem poslednjih kola Srpske lige Vojvodina i Druge južnobanatske lige Zapad početkom juna, završena je fudbalska sezona za naše opštinske klubove – Borac, Radnički i Omladinac 1927, dok je Tempo svoju ligu okončao još u maju.

Svakako da navijači i svi lokalni ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu ne mogu biti zadovoljni onim što su klubovi sa teritorije Opštine Opovo pružili u ovoj sezoni. Svi su krenuli ambiciozno ali na kraju daleko od željenog. Krenimo redom, hijerarhijski po rangovima takmičenja.

FK Borac Sakule; Foto/Glas Opova

SRPSKA LIGA VOJVODINA

Daleko od toga da je salulski Borac razočarao. Igraju u izuzetno jakoj ligi, trećem nacionalnom rangu, ali ipak, očekivalo se ove sezone malo više. Borac je već sedam godina standardan srpskoligaš, prošle sezone su bili peti, a bilo je najava pred početak lige da su im ambicije borba za vrh tabele. Sezonu su počeli dobro ali su onda usledili nešto lošiji rezultati tako da su gotovo celu sezonu proveli u sredini tabele. Na polusezoni zamenjen je trener, dobar deo igračkog kadra, igra se popravila ali više od sedme pozicije nije se moglo. Ipak raduje činjenica, da je Milan Šušnjar iz Barande, jedan od retkih domaćih igrača Borca, izabran u idealan tim prvenstva.

FK Radnički Baranda; Foto/Glas Opova

DRUGA JUŽNOBANATSKA LIGA ZAPAD

Radnički je prethodne sezone ispao iz Prve južnobanatske lige. Baranđani su pred početak lige sastavili odličan tim ali kao i prethodnih godina klupa je bila prazna bez mogućnosti rostera što im se u prvenstvu osvetilo. Realno, liga je bila izuzetno slaba i Radnički je važio za favorita. U početku je to još nekako i išlo ali vrlo brzo su Baranđani počeli da kiksiraju, posebno na gostovanjima. Cela sezona im je protekla u „klackalici“ od ubedljivih pobeda do neshvatljivih poraza, tako da su prvenstvo završili na razočaravajućem petom mestu.

Fk Omladinac Opovo/ Foto: Glas Opova

S druge strane, Omladinac je imao dva lica. Nakon baraža za opstanak prošle sezone kada su odlično odigrali svi su očekivali da će ovo prvenstvo biti mnogo uspešnije. Međutim, u prvom delu sezone gledali smo neviđenu blamažu Opovčana. Samo dva osvojena boda iz dva remija i čak 77 primljenih golova. Fudbaleri Omladinca su se sa gostovanja vraćali sa sedam, osam, devet, a jednom prilikom i 10 golova u svojoj mreži. Opovčani su drugi deo sezone odigrali mnogo ozbiljnije i kvalitetnije, zahvaljujući pre svega dolaskom iskusnog plejmejkera Abdule, koji je svojim igrama i zalaganjem, a pre svega fudbalskim umećem, pokrenuo ekipu. Omladinac je osvojio devet bodova u prolećnom delu prvenstva, na nekim utakmicama gubio bodove u finišu, ali igrali su egal sa najačim ekipama lige. Međutim, sve je to bilo nedovoljno jer će kao pretposlednji, ipak od naredne sezone nastupati u Opštinskoj ligi.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

Zmajevi iz Sefkerina šampioni Evropskog kupa u Mađarskoj

SEFKERIN, 25. mart 2024 – Dvorana "Arena" u gradu Mošonmađorovaru u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontakt borbama 23. i 24. marta, gde su takmičari osam država ukrstili rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama. Odličan uspeh...

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Fudbal: Petarda u Opovu na startu Opštinske lige

Petarda u Opovu na startu Opštinske lige OPOVO, 24. mart 2024 – Ubedljivom pobedom Opovčani su otvorili prolećni deo sezone Opštinske lige Pančevo – Kovin – Kovačica – Opovo. OMLADINAC 1927 (Opovo) – BORAC (Pločica) 5:0 (3:0); Dobro su Opovčani startovali na početku...

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

AK Spartak: Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu

Opovački atletičari održali godišnju Skupštinu OPOVO, 24. mart 2024 – U velikoj sali Klulturnog centra Opovo,  Atletski klub "Spartak" je održao godišnju Skupštinu kluba. Iznet je izveštaj o radu, finasijski izveštaj i takmičarski izveštaj za 2023. godinu, kao i plan...

najnovije

najčitanije