Dom zdravlja Opovo: Novi biohemijski aparat za laboratoriju

13/06/2022

Novi biohemijski aparat za laboratoriju

OPOVO, 13. jun 2022 – U Domu zdravlja Opovo nastavlja se sa nabavkom nove opreme. U laboratoriju zdravstvene ustanove dopremljen je novi biohemijski aparat i tim povodom Dom zdravlja Opovo je posetila zamenica predsednika opštine Anka Simin Damjanov.

U opovačkom Domu zdravlja ističu da je u poslednjih godinu dana puno urađeno u laboratoriji po pitanju obnavljanja oprema i poboljšanja uslova rada. Kupljeni su nov mikroskop i centrifuga. Zamenjen je jon -selektivni aparat posle 15 godina korišćenja prethodnog aparata, koji se u poslednje vreme često kvario usled čega nije bilo moguće uraditi pacijentima analizu elektrolita, te su bili primorani da čekaju do popravke aparata.

Novi biohemijski aparat za DZ Opovo, foto: Glas Opova

Uveden je laboratorijski informacioni sistem koji omogućava sinhronizaciju više paralelnih procesa, kao što su prijem pacijenata, prosledjivanje traženih analiza do aparata, prikupljanje rezultata i njihovo generisanje u laboratorijski izveštaj. Time je znatno ubrzan rad i automatizacijom procesa je smanjena mogućnost greške usled manuelnog unosa podataka.

„Kao najveću investiciju istakli bi nabavku biohemijskog aparata. Osnovna razlika u odnosu na aparat na kom smo do sada radili je brzina rada, koja je znatno veća na novom aparatu, 200-300 analiza na sat“, ističu u laboratoriji Doma zdravlja Opovo.

Nabavku novog biohemijskog analizatora Edif Sphera Duo u potpunosti finansira Opština Opovo. Cena biohemijskog analizatora je 2.520.000,00 dinara i  Opština Opovo ga dobavljaču isplaćuje  u 24 mesečne rate.

Zahvaljujući novoj opremi, zaposlenima u laboratoriji je olakšan rad, što će omogućiti i prijem većeg broja pacijenata u toku dana, a time će se smanjiti vreme čekanja prilikom zakazivanja.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Danas počeo mini raspust

Danas počeo mini raspust

VOJVODINA, 28. Mart 2024 Školarci iz Vojvodine od danas do srede, 3. aprila uživaće u slobodnom vremenu tokom prolećnog raspusta. Ostali đaci idu na ovu pauzu od ponedeljka, 29. aprila, na kojoj će biti sve do 7. maja kada se vraćaju u školske klupe. Tada se praznuje...

najnovije

najčitanije