Seoska olimpijada: Praznik sporta i druženja u Sefkerinu (video)

13/06/2022

Praznik sporta i druženja u Sefkerinu

SEFKERIN, 12. jun 2022 – Na sportskim terenima u Sefkerinu održana je 22. seoska olimpijada u organizaciji Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“.

Manifestaciju su otvorili predsednik opštine Miloš Markov i pokrajinski poslanik Predrag Ginculj. Markov je pozdravio prisutne i svima poželeo uspeha u takmičenju, dok se Ginculj zahvalio lokalnoj samoupravi na angažovanju i podršci u organizovanju manifestacije.

Pored predstavnika lokalne samouprave i Mesne zajednice Sefkerin, gosti manifestacije su bili i predstavnici sokolskih društava Soko Bor i Stari Dif.

I ove godine veliki broj učesnika, a pored takmičara iz Sefkerina, Opova, Barande i Sakula, učestvovali su i takmičari iz Glogonja, Besnog Foka, Borče, Beograda, Pančeva, Bora i Zrenjanina, koji su se takmičili u devet disciplina – trka beba, trka na trotinetima, pikado, trčanje u džaku, skok u dalj iz mesta, bacanje kamena s ramena, streličarstvo, šutiranje penala i ubacivanje trojki u koš.

Predsednik Sportsko rekreativnog udruženja „Soko“ Dragan Ristić zadovoljan je odzivom učesnika i uputio je apel Sefkerincima da čuvaju novoizgrađene sportske terene.

„Izuzetno mi je drago što smo uspeli da dođemo do ovog broja održanih olimpijada. Imamo dosta učesnika, oko 300, bez obzira što smo smanjili broj disciplina jer izostaju trke osnovaca. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi na svesrdnoj pomoći, Sportskom savezu Srbije koji nam preko Sokolskog saveza Srbije pomaže, i želja nam je da ovo traje što duže. Molio bih mlade Sefkerina da pripaze na ovo što imamo jer sada imamo izuzetno dobre terene, a to treba sačuvati“, poručio je Ristić.

Manifestacija je počela sa popularnom trkom beba koja se ove godine odvijala na novom mini pič terenu. Kao i uvek bilo je uzbudljivo, mada bebama nije bilo najjasnije šta treba da rade. Takođe, i ove godine gostovali su pančevački streličari koji su pokazali svoje umeće u ovoj atraktivnoj sportskoj disciplini.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

Košarka: Opovački košarkaši šesti na kraju prvenstva

OPOVO, 16. april 2024 – Odigravanjem 22. kola tokom proteklog vikenda, završeno je prvenstvo Druge međuregionalne KSV lige – jug. Sa skorom od 10 pobeda i 10 poraza, košarkaši Opova 99 zauzeli su šestu poziciju. Nešto slabiji uspeh od prošle sezone kada su bili peti...

najnovije

najčitanije