Privredni forum – Opovo 2022: Lokalna samouprava po meri privrede (video)

11/06/2022

Lokalna samouprava po meri privrede

OPOVO, 10. jun 2022 – U organizaciji Opštinske uprave Opovo, u velikoj sali kulturnog centra održan je Privredni forum Opovo 2022 – Lokalna samouprava po meri privrede.

Na forumu su učestvovali privrednici sa teritorije Opštine Opovo kojima su predstavnici Odeljenja za privredu i finansije, lokalne poreske administracije i Odeljenja za urbanizam i imovinsko – pravne odnose Opštinske uprave Opovo, Fonda za razvoj AP Vojvodine i Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Pančevo, predstavili prezentacije iz svojih oblasti i aktuelne konkurse, a koji se odnose na delatnosti i funkcionisanje privrednika.

Na početku foruma uvodnu reč je imala načelnica Opštinske uprave Opovo Ankica Jožika, koja je prisutne upoznala sa agendom foruma, skupu se obratila i direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Pančevo Jelena Šinik, a prisutne je pozdravio predsednik opštine Miloš Markov, koji je istakao značaj privrednika i privrednog preduzetništva za razvoj naše opštine. Takođe, Markov naglašava da je lokalna samouprava pre svega servis građana, a samim tim i privrednika.

Prezenteri Opštinske uprave Opovo su govorili o nadležnostima Opštinske uprave Opovo u postupcima koji se odnose na privredne subjekte, postupcima pred lokalnom poreskom administracijom, postupcima pred Agencijom za privredne registre, e – fakturama, neizgrađenom građevinskom zemljištu u javnoj svojini Opštine Opovo – postupcima otuđenja, postupcima pribavljanja građevinske dozvole za gradnju kroz CEOP, naknadama sa akcentom na doprinos za uređenje građevinskog zemljišta i programu energetske sanacije kuća i stanova na teritoriji Opštine Opovo – konkurs za pravna lica (izvođače radova).

Predstavnici Fonda za razvoj Autonomne pokrajine Vojvodine i Nacionalne službe za zapošljavanje prezentovali su svoje konkurse.

Nakon prezentacija i izlaganja usledila je interaktivna diskusija sa prisutnim privrednicima.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije – Ogledalo ljudske svesti (video)

Divlje deponije - Ogledalo ljudske svesti https://youtu.be/U2GP1e6RBI8?si=8NqwgQnKwzig7pEs OPOVO, 15. april 2024 - Ekološki problem sa kojim se suočava veći deo naše planete kao i naša država, ne zaobilazi ni našu opštinu. To je nekontrolisano odlaganje komunalnog...

najnovije

najčitanije