Dom zdravlja Opovo: Novi ultrazvučni aparat za zdravstvenu ustanovu (video)

07/06/2022

Novi ultrazvučni aparat za zdravstvenu ustanovu

OPOVO, 7. jun 2022 – Dom zdravlja Opovo nastavlja sa tehničkim opremanjem. U zdravstvenu ustanovu je dopremljen novi kolor dopler aparat i tom prilikom su radiološku službu obišli predsednik opštine Miloš Markov i direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović.

Dom zdravlja Opovo je u februaru aplicirao na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu budžetskih sredstava za opremanje zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Projektom je zatražen ultrazvučni kolor dopler aparat sa tri sonde – linearnom, konveksnom i kardiološkom. Pokrajinski sekretarijat je odobrio sredstva u iznosu od 4,6 miliona dinara i nakon sprovedenog postupka javne nabavke kupljen je Samsung HS 40 ultrazvučni aparat.

Radiolog Doma zdravlja Opovo dr Mirjana Popović Krstić ističe značaj ovog aparata za rad zdravstvene ustanove i poboljšanje usluga pacijentima.

„Stigao nam je novi samsungov aparat, i na ovom aparatu mogu raditi ultrasonografske preglede, što sam inače radila i do sada, ali postoji jedna bitna razlika jer smo dobili sektorsku sondu tako da možemo da radimo kardiološki ultrazvuk. Ja sam trenutno na edukaciji za iris kardiološkog zvuka i očekujem da ćemo tamo negde od septembra – oktobra, kad završim obuku, moći da radimo kardiološki ultrazvuk našim pacijentima. Do sada i na novom i na starom aparatu radimo ultrazvuk i pregled abdomena, mekih tkiva vrata i ostalih struktura koštano-zglobnih sistema, štitne žlezde, ultrasonografski pregled kolor dopler karotida, donjih ekstremiteta i dojke“, izjavila je Popović Krstić.

Novom nabavkom Dom zdravlja Opovo sada ima tri ultrazvučna kolor dopler aparata, dva u radiološkoj službi i jedan koji koristi ginekologija i odeljenje pedijatrije.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

Baranda: Radionica „Učimo od prirode“

Radionica „Učimo od prirode“ BARANDA, 6. jun 2023 – Kroz igru i takmičenje učenici III-2 Izdvojenog odeljenja „Olga Petrov“ u Barandi, (Osnovna škola „Zoran Petrović“ Sakule), učestvovali su u radionici „Učimo od prirode“ koju u okviru svog edukativnog programa...

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce

Danas počeo raspust za osnovce i srednjoškolce Srbija, 7. jun 2023 Izvor /RTS/ Danas počinje raspust i za osnovce i za srednjoškolce. Zbog tragedija koje su potresle društvo, Vlada je odlučila da se školska godina završi dve nedelje ranije.    Vrata škola ostaju...

Susreti generacija: Opovčani obeležili 30 godina male mature

Susreti generacija: Opovčani obeležili 30 godina male mature

Opovčani obeležili 30 godina male mature OPOVO, 6. jun 2023 – Opovačka generacija rođena 1978. godine, prošlog vikenda je obeležila i proslavila jubilej 30 godina male mature. Ova generacija je maturirala 1993. godine, a nakon prozivke na rezrednom času u OŠ „Dositej...

najnovije

najčitanije