Dom zdravlja Opovo: Novi ultrazvučni aparat za zdravstvenu ustanovu (video)

June 7, 2022

Novi ultrazvučni aparat za zdravstvenu ustanovu

OPOVO, 7. jun 2022 – Dom zdravlja Opovo nastavlja sa tehničkim opremanjem. U zdravstvenu ustanovu je dopremljen novi kolor dopler aparat i tom prilikom su radiološku službu obišli predsednik opštine Miloš Markov i direktorka Doma zdravlja Opovo dr Sofija Popović.

Dom zdravlja Opovo je u februaru aplicirao na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo za dodelu budžetskih sredstava za opremanje zdravstvenih ustanova čiji je osnivač Autonomna pokrajina Vojvodina.

Projektom je zatražen ultrazvučni kolor dopler aparat sa tri sonde – linearnom, konveksnom i kardiološkom. Pokrajinski sekretarijat je odobrio sredstva u iznosu od 4,6 miliona dinara i nakon sprovedenog postupka javne nabavke kupljen je Samsung HS 40 ultrazvučni aparat.

Radiolog Doma zdravlja Opovo dr Mirjana Popović Krstić ističe značaj ovog aparata za rad zdravstvene ustanove i poboljšanje usluga pacijentima.

„Stigao nam je novi samsungov aparat, i na ovom aparatu mogu raditi ultrasonografske preglede, što sam inače radila i do sada, ali postoji jedna bitna razlika jer smo dobili sektorsku sondu tako da možemo da radimo kardiološki ultrazvuk. Ja sam trenutno na edukaciji za iris kardiološkog zvuka i očekujem da ćemo tamo negde od septembra – oktobra, kad završim obuku, moći da radimo kardiološki ultrazvuk našim pacijentima. Do sada i na novom i na starom aparatu radimo ultrazvuk i pregled abdomena, mekih tkiva vrata i ostalih struktura koštano-zglobnih sistema, štitne žlezde, ultrasonografski pregled kolor dopler karotida, donjih ekstremiteta i dojke“, izjavila je Popović Krstić.

Novom nabavkom Dom zdravlja Opovo sada ima tri ultrazvučna kolor dopler aparata, dva u radiološkoj službi i jedan koji koristi ginekologija i odeljenje pedijatrije.

pročitajte još i

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

Matične knjige venčanih: U septembru šest venčanja

U septembru šest venčanja OPOVO, 1. oktobar 2022 - Tokom septembra na teritoriji Opštine Opovo održano je šest venčanja, četiri u Opovu i dva u Sefkerinu. OPOVO: Đorđe Šimšić i Jovana Lekić; Nemanja Janjić i Tanja Spasevski; Saša Jovanov i Jelena Surdanov; Saša...

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Popis stanovništva 2022: Danas počinje popis

Danas počinje popis BEOGRAD, 1. oktobra (Tanjug) - U Srbiji danas počinje popis stanovništva, a oko 15.000 izabranih popisivača krenuće od vrata do vrata, metodom intervjua da od građana prikupljaju popisne podatke. Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin...

Obaveštenje: Zatvara se deo ulice Borisa Kidriča

Obaveštenje: Zatvara se deo ulice Borisa Kidriča

Zatvara se deo ulice Borisa Kidriča OPOVO, 30. septembar 2022 – Obaveštavaju se stanari stambenih zgrada i korisnici poslovnih prostorija da se za sledeće dane planira obustava saobraćaja u Opovu u delu ulice Borisa Kidriča i to od raskrsnice sa ulicom Bratstva...

najnovije

najčitanije