1

Prvenstvo Vojvodine u gađanju glinenih golubova: OČEKIVANO ZLATO ZA OPOVAČKE STRELCE

OČEKIVANO ZLATO ZA OPOVAČKE STRELCE
Ruma 21. Septembar / Sakule, 23. septembar 2014;
Mala Gospojina, septembarsko jutro osvanulo je sa kišom koja sa malim prekidima pada još od prethodnog dana. Nalazimo se u sremskom selu Žarkovac, na strelištu gde je domaćin Ruma. Oblačno i dalje slaba vidljivost, ali protokol nalaže da utakmica u gađanju glinenih golubova za Prvenstvo Vojvodine mora početi u 8:00h jer je na takmičenje došlo 14 kvalifikovanih ekipa ili 90 strelaca pojedinaca.

Prve baterije pucaju se po slaboj vidljivosti, a žrebom izvučeni brojevi za opovačku ekipu su u prvoj polovini utakmice. Teško se pucalo i rezultati nisu bili zadovoljavajući, ali stečeno znanje i sposobnost naših strelaca dosla je na visini. Pucalo se neprestano osam sati i kad su strelci zadnje baterije završili već tada su usledile čestitke takmičarima našeg kluba, jer bilo je jasno da su osvojili prvo mesto. Posle raspucavanja Temerina i ekipe domacina, Temerin je osvojio drugo, a Ruma treće mesto.

U pojedinačnoj konkurenciji senior redosled jke sledeći: 1. Jožef Varga (Temerin); 2.  Branko Drljača (Opovo); 3. Janko Krnac (Bačka Palanka). Juniorska konkurencija: 1. Marko Drljača (Opovo); 2. Atila Horvat (Novo Miloševo;) 3. DarkoTomić (Pećinci).

Najveci izazov našim strelcima tek sledi 28. septembra u Kovilovu gde će se održati veliko finale Prvenstva Srbije uz učešće oko 30 ekipa odnosno 170 pojedinaca.

– Nadamo se visokom plasmanu iako su torbe sa municijom prazne, a u kasi nema para, ali smo optimisti i sigurni u do sada stečeno, najavio je kapiten ekipe Blagoje Mirkov.

 Ekipu će i ovog puta sačinjavati provereni strelci; Branimir Smiljanic, Branko Drljača, Steva Avramov, Marko Drljača i Blagoje Mirkov.