Izazovi i rešenja u poljoprivredi: Raste interesovanje za osiguranje u poljoprivredi

27/05/2022

u OGLASI

Raste interesovanje za osiguranje u poljoprivredi

NOVI SAD, 26. maj 2022 – Kompanija „Dunav osiguranje“, u saradnji s Udruženjem novinara „Agropres“, organizovala je na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, treću regionalnu konferenciju “Izazovi i rešenja u poljoprivredi”.

Pomoćnica ministra poljoprivrede Vedrana Ilić kaže da se sve više povećava broj onih koji se odlučuju da osiguraju poljoprivrednu proizvodnju.

“Površina osiguranih površine gazdinstava bila je 132.000 hektara u 2017. dok u 2021.godini prelazi 165.000 hektara. Iznos premije se povećao sa 605 miliona na milijardu i 505 miliona dinara. Naši poljoprivrednici mogu da konkurišu za dodatna sredstva tako da premija dostiže i sto odsto.Trideset hiljada gazdinstava je osigurano tokom protekle godine”, kaže Ilić.

Predsednik Uduzenja novinara za poljoprivredu “Agropres”Goran Ðaković kaže da već trinaest godina zajedno sa kompanijom Dunav osiguranje radi na edukaciji poljoprivrednika o osiguranju.

“Već ima najava da će na Sajmu poljoprivrede biti popusta, ali ja predlažem poljoprivrednim proizvođačima da i kada nema popusta obavezno osiguraju svoju proizvodnju,jer samo na taj način mogu imati sigurnu bezbednu i ekonomski isplativu proizvođu, ističe Ðaković.

Milorad Radić iz Dunav osiguranja kaže da se ova kompanija postavlja kao strateški partner državi i poljoprivrednicima.

Edukacija o važnosti osiguranja poljoprivredne proizvodnje je od presudnog značaja.

“Iz godine u godinu povećavamo broj zaključenih polisa osiguranja.Tako smo tokom prošle godine zaključili oko 18.405 polisa što je porast od šest odsto.Povećano je interesovanje za osiguranjem.Ukupna premija prošle godine bila je 1,83 milijarde dinara,a ove imamo porast od 40 odsto”, istakao je Radić.

Do kraja maja kompanija Dunav osiguranje obezbedila je promotivne popuste za osiguranje od deset procenata.

U kombinaciji sa ugovaranjem rizika od nedostatka vlažnosti popusti se kreču i do 15 odsto.

MaPro Ecommerce

Online shop već od 9.999 rsd

Sa zapanjujućim dizajnom, neverovatno je lako napraviti online shop za samo par minuta.

pročitajte još i

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

CVEĆARA I DAROTEKA „FENSI NENSI“ ULEPŠAVA VAŠE PROSLAVE

Cvećara i daroteka FENSI NENSI vaše proslave može učiniti još lepšim. Radimo dekoraciju prostora cvećem, balonima, specijalnim efektima, vatromet i suvi led (dim). Za odlazak na proslave naša radnja je pravo mesto da izaberete poklon. Velika ponuda klasičnog i...

najnovije

najčitanije